Boban komentirao povećanje svjetskog prvenstva na 48 sudionika, kao i kritike na video tehnologiju u nogometu

Foto: fah

Izgledalo je nestvarno kad je novi šef FIFA-e za ključnog suradnika odabrao Zvonimira Bobana. U razgovoru za Sportske novosti komentirao je povećanje svjetskog prvenstva na 48 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kritizirati FIFA-u uvijek je popularno i neki su, izgleda, pretplaćeni na takav stav. No, nitko do sada nije predočio elaborirano i argumentirano objašnjenje zašto se ne bi trebao igrati ovakav format Mundijala. Znate li zašto? Jednostavno je, nema ga…”, kaže on.

Nije želio reći ništa protiv tehnološkog pristupa – VAR (video tehnologija), kojeg je kritizirao i Luka Modrić.

“Igrači se teško mire s promjenama i shvaćam ga, ali siguran sam da će kroz neko vrijeme promijeniti mišljenje. Ovaj sistem neće riješiti sve sudačke greške i nikada neće biti perfektan, ali pomoći će da igra bude poštenija i zaštitit će suce i sve nas od kardinalnih previda koji znaju promijeniti ne samo utakmice, već i cijele nogometne živote”, poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.