Boban otkriva: Ova tri pravila u nogometu će se mijenjati!

Foto: fah

Zvonimir Boban, savjetnik predsjednika Fife Giannija Infantina, najavio je nove promjene pravila u nogometu. Naime, za Bild je rekao da će prvo pravilo biti davanje veće slobode vrataru kod ispucavanja lopte iz svog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vratari neće morati izvoditi loptu s peterca tako da ona prvo napusti šesnaesterac prije nego što je smije dirati igrač, već će njegov suigrač moći ući u šesnaesterac, dok će protivnik morati čekati izvan kaznenog prostora, a u njega će moći ući tek kad protivnički igrač dotakne loptu”, prenosi Bobanove riječi iz Bilda Večernji list.

Iduće je pravilo oko krađe vremena kod zamjena. Novo pravilo kaže – sudac će igrača imati pravo poslati do najbliže aut-linije, pa zamjena neće biti nužno napravljena na centru igrališta.

Uvest će se i žuti karton trenerima i ostalim službenim osobama na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trenutačno suci mogu samo isključiti trenera, ovako će ih moći barem malo smiriti”, zaključio je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.