Bogdanović ubacio 22 poena u važnoj pobjedi Netsa

Foto: fah

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je jedan od junaka u pobjedi Brooklyn Netsa protiv Washington Wizardsa 117-80 kojom su Nesti stigli na korak do plasmana u doigravanje NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je za 30 minuta zabio 22 koša postigavši šest trica iz šest pokušaja. Dodao je i tri skoka i dvije asistencije. Bogdanoviću je to rekord NBA karijere, a do sada je najviše zabio 21 koš.

“Ovo je bila važna pobjeda. Sada smo u dobroj poziciji, no moramo ići utakmicu po utakmicu. Moramo pokušati dobiti sve preostale utakmice,” kazao je hrvatski reprezentativac. Netsi do kraja regularnog dijela sezone imaju još tri utakmice, a za potvrdu ulaska u doigravanje moraju dobiti još jednu utakmicu. Prvu priliku imat će u nedjelju na gostovanju kod Milwaukeea, potom će ugostiti Chicago, a u zadnjem kolu gostuju kod Orlanda.

“Bilo bi super kada bi već u nedjelju sve riješili,” dodao je Brook Lopez sa 26 koševa i devet skokova najefikasniji igrač Netsa u pobjedi protiv Washingtona. Kod gostiju, koji su već osigurali doigravanje, najefikasniji su bili Bradley Beal sa 24 koša i Marcin Gortat sa 21 košem i 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U igri za doigravanje još uvijek su i Indiana Pacersi koji su na gostovanju pobijedili Detroit Pistonse 107-103. Indiana je trenutačno deveta na Istoku iza Bostona i Brooklyna i mora se nadati njihovom kiksu u samoj završnici sezone. Pacerse je do četvrte uzastopne pobjede predvodio Rodney Stuckey sa 24 koša. Stuckey je stigao u Indianu prošlog ljeta upravo iz Detroita čiji dres je nosio sedam sezona.

“Nisam previše razmišljao o tome tko je s druge strane,” kazao je Stuckey, dodavši: “Svima nam je u glavi jedino kako izboriti doigravanje. Nažalost, mi ovisimo o rezultatima Bostona i Brooklyna. Jedino što mi možemo je nastaviti nizati pobjede,” kazao je 28-godišnji branič. C.J. Miles je također ubacio 24 koša, dok je George Hill dodao 13 koševa i devet asistencija. Damjan Rudež nije nastupio za Pacerse. U redovima Detroita, koji je nema izgleda za plasman u play-off, najefikasniji je bio Reggie Jackson sa 21 košem i devet asistencija.

Neizvjesnu utrku za posljednje slobodno mjesto na Zapadu pobjedama su nastavili Oklahoma City i New Orleans. Oklahoma je pobijedila Sacramento 116-103, dok je New Orleans bio bolji od Phoenixa 90-75. Tri utakmice prije kraja sezone oba su sastava izjednačena po broju pobjeda i poraza (43-36), no Oklahoma je u prednosti zbog boljeg međusobnog sraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drama se nastavlja. No, sve je u našim rukama. Samo odlučujemo o svojoj sudbini. Neće biti lako, no vjerujem u ovu momčad,” kazao je Russell Westbrook sa 27 koševa i 10 asistencija najbolji igrač u pobjedničkim redovima.

Oklahomu u idućem susretu očekuje Indiana kojoj također ‘gori pod petama’.

“Pacersi u posljednje vrijeme igraju sjajno. Bit će to zanimljiva i dramatična utakmica. Moramo dobiti,” dodao je Westbrook. Enes Kanter je dodao 25, a Dion Waiters 22 koša. Kod Sacramenta istaknuli su se Ben McLemore sa 20, te Derrick Williams i Ray McCallum sa po 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Orleans je do pobjede protiv Phoenixa predvodio Anthony Davis sa 19 koševa i devet skokova. Zanimljivo, Davies je zbog neugodnog udarca u vrat napustio parket u trećoj četvrtini i više se nije vraćao u igru. Kada je on izašao ‘potegnuli’ su Eric Gordon sa 15 i Tyreke Evans sa 14, te Dante Cunningham i Norris Cole sa po 12 koševa.

“Dečki su odigrali super. Kontrolirali su igru i pobjeda nije bila upitna,” kazao je Davies.

Kod Sunsa najefikasniji su bili Eric Bledsoe sa 19, te Markieff Morris i P.J. Tucker sa po 12 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.