Bojan Bogdanović – neće okrenuti leđa reprezentaciji kao neki prije njega

Foto: fah

Najbolji hrvatski košarkaš na EuroBasketu, koji je za našu reprezentaciju, nažalost, neslavno završio, Bojan Bogdanović, bio je izuzetno razočaran, pa i ljut poslije poraza od Rusije (101:78). Bila je to utakmica u kojoj je zakazalo sve osim Bojana, od obrane do napada. Kad primite preko 100 koševa, a obrana vam je prema riječima samog izbornika glavni adut, o kakvoj obrani se onda može govoriti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan je u hrvatskom sivilu bio jedno svjetlo protiv sjajnog Alekseja Šveda i ostale za našu reprezentaciju sinoć u osmini finala nedostižne vanzemaljce. Odigrao je odličnu utakmicu uz sjajan postotak šuta, bio je hrvatski Šved, no, nažalost, Hrvatska sinoć nije imala nikoga tko bi parirao Mozgovu i ostalim ruskim tornjevima.

Iako ima 28 godina Bojana neuspjeh nije pokolebao, nastavit će i dalje igrati za reprezentaciju bez obzira na itekako zahtjevnu NBA ligu. Ako se malo vratimo u prošlost sjetit ćemo se igrača koji su poslije teških poraza, frustrirani, okretali leđa reprezentaciji i u godinama koje su bile manje od danas Bogdanovićevih.

“I dalje ću se odazivati i nadati se najboljem”, rekao je Bogdanović novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga izrekao je i jednu, nažalost, istinu, s kojom se moramo suočiti, prije ili poslije.

“Ovo je i gore od Češke, oni su nas više pregazili nego Česi. Ovaj poraz je puno gori, a na kraju krajeva i javnost je puno više očekivala od nas nego onda kada smo izgubili od Čeha. Očekivanja su jedno, a parket i htijenje i davanje su nešto drugo. Mi to nismo pokazali, prvi ja pa onda i svi ostali”, bio je Bogdanović samokritičan, iako je dao sve od sebe kao jedan od najboljih strijelaca Europskog prvenstva i najuspješniji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena.

“Ne želim floskule niti se posipati pepelom, mislim da sam i ja trebao dati više. Mediji su previše potencirali Bogdanovića i Šarića, a čim jedan mali problem dođe, mi se povlačimo i ne napadamo ga”, zaključio je 28-godišnji košarkaš. Čak i da je Šarić bio na svojoj razini, dvojica igrača sinoć ne bi bila dovoljna.  Promijenila su se vremena, promijenila se košarka. Nekoć je Dražen sam znao Limogesu zabiti 50 koševa i utakmicu riješiti, danas je to gotovo nemoguće, a danas ni igrača kao Dražen nema, barem ne u hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Hrvatskom su neugodne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.