Boksačka euforija

Foto: fah

Meč stoljeća, kako mediji nazivaju dvoboj Money Mana i Pac-Mana, odnosno Amerikanca Floyda Mayweathera (38) i Filipinca Mannyja Pacquiaoa (36), pamtit ćemo kao novčano najunosniji dvoboj u povijesti boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacquiao će zaraditi 120 milijuna dolara, a kao dijete spavao je na ulici
Borba protiv Floyda Mayweathera donijet će Filipincu Mannyju Pacquiaou 120 milijuna dolara, ali Pac-Man dobro zna kako izgleda siromaštvo, s 14 godina napustio je dom, spavao je na ulicama i pomagao je majci da prehrani šestero djece.

Izvan ringa je svestran, pa je tako pričuvni potpukovnik filipinske vojske, a bavi se i politikom, pa je 2010. ušao u filipinski parlament. Bio je glumac, a okušao se i kao pjevač, te je snimio obradu pjesme “Sometimes When We Touch” Dana Hilla iz 1977. godine.

U svojoj domovini je obožavan i postao je prvi filipinski športaš čiji se lik našao na poštanskoj marki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je svjetski prvak u osam kategorija, a u profesionalnoj karijeri ostvario je 57 pobjeda, 5 poraza, a 2 meča završila su neodlučenim ishodom.

Osnovni podatci:
Manny Pacquiao, nadimak Pac-Man, Filipini:

– datum rođenja: 17. prosinca 1978. (36 godina)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– mjesto rođenja: Kibawe, Filipini

– profesionalni rekord: 57 pobjeda (38 nokauta), 5 poraza, 2 neodlučena ishoda

– aktulalni svjetski prvak u velter kategoriji po verziji WBO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– trener: Freddie Roach (SAD)

– visina: 169 cm

– raspon ruku: 170 cm

– težina: 65,8 kg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pacquiao je agresivan, stalno napada protivnika, ima brze ruke, a brz je i na nogama. Voli ubadati protivnika kratkim direktima iz najrazličitijih kuteva

Mayweatheru milijuni, a čovjek koji ga je posljednji puta pobijedio zarađuje 500 eura

Mayweather će zaraditi oko 180 milijuna dolara, a Pacquiao oko 120 milijuna. Amerikanac je najplaćeniji športaš u svijetu, a procjenjuje se da je dosada zaradio 280 milijuna dolara. Posljednji poraz doživio je u amaterskoj karijeri, u polufinalu OI 1996. u Atlanti od Bugarina Serafima Todorova, koji danas preživljava od državne penzije od 500 eura mjesečno.

Trener mu je njegov otac, Floyd Mayweather stariji. Svjetski je prvak u više kategorija, u profesionalnoj karijeri nikada nije doživio poraz, ima omjer 47-0. Živi u Las Vegasu, a ovo će mu biti 11. uzastopna borba u MGM Grand Garden Areni.

Mayweather je okružen luksuzom, vile, jahte, skupocjeni automobili, privatni zrakoplov. Za sebe kaže da je perfekcionist, ali ima dosta problema izvan ringa, nekoliko puta bio je osumnjičen za nasilje nad ženama, pa je zbog jednog takvog incidenta 2010. godine proveo 90 dana u zatvoru.

Osnovni podatci:
Floyd Mayweather, nadimak Money Man, SAD:

– datum rođenja: 24. veljače 1977. (38 godina)

– mjesto rođenja: Grand Rapids, Michigan, SAD

– profesionalni rekord: 47 pobjeda (26 nokauta), bez poraza

– aktulalni svjetski prvak u velter kategoriji po verzijima WBC i WBA

– trener: njegov otac Floyd Mayweather stariji

– visina: 173 cm

– raspon ruku: 183 cm

– težina: 66,2 kg

– Mayweather se odlično brani i u stanju je mijenjati taktiku tijekom meča, a tvrdi da je uvijek barem 5 koraka ispred protivika. Ne zalijeće se, a mnogi kažu da je previše oprezan. Kad je u teškoj situaciji zna podići laktove čime može ozlijediti protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.