Boris Krčmar svjetski prvak u pikadu – pobijedio u hrvatskom finalu

Ponajbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar osvojio je u Poreču četvrti naslov svjetskog prvaka u pikadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svjetskom prvenstvu, koje se od 6. do 13. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču, Krčmar je u konkurenciji 265 pikadista iz cijelog svijeta u finalu savladao svog reprezentativnog kolegu Zdravka Antunovića iz Županje sa 3-2.

Krčmarov uspjeh tim je veći kada se zna da je plasman u finale izborio kroz repasaž, kroz koji je morao proći zbog poraza od odličnog Rusa Oreškina. U finalu je Krčmar još jednom pokazao klasu i u prvom meču protiv Antunovića slavio sa 3-0, čime je nadoknadio hendikep zbog plasmana kroz repasaž, da bi zatim u novoj utakmici nakon iznimno napetog i do kraja neizvjesnog meča slavio sa 3-2 i osvojio naslov svjetskog prvaka.

Tako je Krčmar definitivno potvrdio titulu najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada, jer mu je ovo četvrto SP u organizaciji Međunarodne pikado federacije (IDF), a sva četiri naslova svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je 35-godišnji Zagrepčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško se bilo vratiti u finale nakon poraza od Oreškina, ali sam se nekako uspio dočepati titule koju smatram svojom. Ovaj turnir me je potpuno iscrpio ali vremena za odmor nemam jer već sutra nastupa reprezentacija”, rekao je novi/stari svjetski prvak.

Dok trijumf Krčmara nikoga nije iznenadio, Antunović je napravio pravi podvig jer je još u ranoj fazi počeo osjećati bolove u nozi zbog kojih se teško kretao. Ali to ga nije omelo da niže pobjedu za pobjedom, sve do sudara s Krčmarom u finalu.

“Presretan sam jer osvojiti srebro u ovako jakoj konkurenciji je velika stvar. Znao sam da to mogu, ali nije nimalo pobijediti destoricu vrhunskih igrača do finala”, kazao je Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solidne plasmane ostvarila su još dvojica naših reprezentativaca, Splićanin Vladimir Lešić koji je bio 13., te Zagrepčanin Alan Ljubić na 17. mjestu, dok je ugodno iznenađenje 25. mjesto Mateja Budiše iz Zagreba.

Kod djevojaka su najbolji plasman ostvarile Đurđica Delić iz Splita i Marina Letica iz Zagreba koje su završile na diobi 17. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.