Novi uspjeh našeg sporta: Hrvatska muška pikado reprezentacija osvojila četvrti uzastopni naslov europskih prvaka

Foto: fah

Hrvatska muška pikado reprezentacija osvojila je četvrti uzastopni naslov europskih prvaka, dok je naša ženska selekcija završila na četvrtom mjestu na EP u elektroničkom pikadu koje se održava u talijanskom mjestu Caorle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Tako se nastavila apsolutna dominacija naše muške reprezentacije na Starom kontinentu. Za sportske anale je podatak da je to bio jedanaesti uzastopni nastup “strelovitih” u finalima EP-a, te osma titula europskih prvaka u tom periodu, odnosno četvrta uzastopna.

U Caorleu su naši redom pobijedili Austriju (9-6), Mađarsku (9-4), Rusiju (9-6), Češku (9-3) te u finalu još jednom Rusiju (9-5). Taj su uspjeh ostvarili Boris Krčmar, Ivica Cavrić, Alan Ljubić, Dragutin Pečnjak, Vladimir Lešić i Dean Biškupić, uz voditelja reprezentacije Stanislava Polovinu.

“Ovo je pravo sportsko čudo da jedna reprezentacija 11 godina za redom igra u finalima europskih prvenstava, ja ne znam za takav primjer niti u jednom drugom sportu. U Hrvatskoj se igra tako kvalitetan pikado da mene ovo ne iznenađuje, jednostavno imamo odličan sustav ligaških natjecanja i masters turnira koji konstantno izbacuje vrhunske igrače, a ovdje su oni najbolji”, rekao je Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada koji je i u finalu protiv Rusije prednjačio sa sve četiri pojedinačne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I naša ženska reprezentacija je branila naslov europskih prvakinja, ali su već u prvom kolu izgubile od Italije. To ih je poslalo u repesaž u kojemu su redom pobijedili Finsku (9-0), Rusiju (9-7), Mađarsku (9-7) i prošlogodišnje finalistice EP-a Slovačku (9-3), da bi ih na korak do medalje zaustavila Češka u pravoj drami koja je završila s minimalnih 8-9 u korist Čehinja.

Reprezentacija je nastupila u sastavu Marina Letica, Martina Maglica, Vlatka Lešić, Ivana Tadić, Maja Tešija i Olja Pavlović, uz voditelja Željka Đođu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.