Bosna i Hercegovina poražena protiv Nigerije izgubivši šanse za prolaz

U dvoboju 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Cuiabi su nogometaši Nigerije s 1-0 pobijedili BiH, koja je ovim porazom ostala bez šansi za plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH je doživjela i drugi poraz na prvenstvu zbog brojnih pogrešaka u obrani, nespretnosti svojih napadača, ali i zbog odluka novozelandskog suca koje su izravno utjecale na rezultat.

Nigerijci su poveli u 29. minuti pogotkom Petera Odemwingiea na dodavanje Emanuellea Emenikea, koji je pritom napravio prekršaj nad kapetanom BiH reprezentacije Emirom Spahićem kojeg sudac nije dosudio, ali je zato poništio regularan pogodak Edinu Džeki u 21. minuti.

U drugom dijelu nogometaši afričkog prvaka su promašili veliki broj prilika, a sjajan je bio vratar BiH Asmir Begović, koji je svoju ekipu spasio težeg poraza. U sudačkoj nadoknadi izabranici Safeta Sušića su ostali i bez sreće jer je udarac Džeke završio u vratnici, te se BiH tako oprostila od SP-a nakon dva kola, dok će drugi putnik u osminu finala iz ove skupine biti Nigerija ili Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su u ovoj skupini Argentinci pobijedili Iran s 1-0 i osigurali osminu finala. U zadnjem kolu igraju Nigerija – Argentina, te BiH – Iran. Pred 35.000 gledatelja na stadionu Arena Pantanal sudio je Novozelanđanin Peter O’Leary.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.