Braća Sinković ipak će imati natjecanje: EP pomaknuto na listopad

epa07806670 First placed Martin and Valent Sinkovic of Croatia celebrate after winning the Men's Pair Final A at the World Rowing Championship 2019 in Linz-Ottensheim, Austria, 31 August 2019. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Međunarodna veslačka federacija (FISA), Europski veslački odbor (ERB) i Organizacijski odbor natjecanja donijeli su odluku da se Europsko prvenstvo u veslanju održi od 9. do 11. listopada ove godine u poljskom Poznanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP se prvotno trebalo održati od 5. do 7. lipnja, međutim natjecanje je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Nakon savjetovanja s ključnim dionicima, uključujući i ankete s federacijama članicama, donijeta je odluka o novom terminu.

– Napokon su donijeli odluku za Europsko prvenstvo i nakon dugo vremena, otkad su svi događaji otkazani imamo neki datum za koji se možemo pripremati pa nam se u tom smislu život vraća u normalu, kazao je Valent Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sad ćemo napraviti plan i program s trenerom Bralićem da se pripremimo za to EP i mislim da će nam to jako dobro doći jer ćemo imati za nešto trenirati cijelo ljeto što će nam u konačnici pomoći i za Olimpijske igre. Sada s nestrpljenjem čekamo da krenemo na vodu i nadamo se da ćemo uskoro moći veslati, dodao je.

Njegov brat Martin je kazao kako su strahovali kako će ove sezone ostati bez ijednog velikog natjecanja.

– Bojali smo se da bi ove sezone mogli ostati bez ijednog velikog natjecanja, ali imat ćemo EP i to nas jako veseli. Do sada smo trenirali jako dobro, održavali smo formu, nismo znali za što se spremamo, sada barem to znamo, rekao je Martin dodavši: – Jedva se čekamo vratiti na vodu, nadamo se kroz par dana da ćemo dobiti odobrenje i da ćemo se vratiti na Jarun. Želja je krenuti veslati, raditi kilometre za EP i tamo se pokazati u najboljem svjetlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski veslački odbor i Organizacijski odbor odredili su 31. srpnja 2020. kao rok za konačnu odluku o natjecanju. Također, će u suradnji s Međunarodnom veslačkom organizacijom nastaviti pratiti najnovije informacije i smjernice Svjetske zdravstvene organizacije i odgovarajućih državnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.