Bračni par Đoković zabavlja svjetske medije kontroverznim istupima: Ona ”širi lažne vijesti”, a on se ”ne želi cijepiti protiv koronavirusa”

Foto: Instagram

Novak Đoković i Jelena Đoković svojim izjavama zabavljaju svijet u doba koronavirusa, koja srećom, polako, ali sigurno, jenjava. Diljem Europe najavljuje se ublažavanje mjera. Naime, Jelena Đoković je svojedobno optužena u dijelu medija da je ”širila lažne vijesti o virusu”, dok je Novak Đoković pak protiv cijepljenja, a što je izazvalo histeričnu reakciju jednog dijela medija, ne samo u susjednoj Srbiji, nego i u svijetu, koji prati svaki korak ponajboljeg tenisača svih vremena, što nije ni čudno, ipak kao slavan sportaš Đoković je konstantno u medijima i njegove riječi imaju utjecaja, pa čak i ako nisu na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena Đoković objavila teoriju o koronavirusu, Instagram je označio sa ‘Fake news’

Što je ”sagriješila” Jelena Đoković?

Naime, kao jedan od krivaca za pandemiju koronavirusa u dijelu javnosti označena je i 5G tehnologija.  Takva je teza popularna na društvenim mrežama, gdje ima doista svašta, naravno, i puno gluposti.  Jedna je teza kako 5G tehnologija uništava imunološki sustav, zbog čega su ljudi kao podložniji zarazi, dok pak drugi tvrde kako se virus prenosi uporabom 5G tehnologije. I jedno i drugo je od strane ozbiljnih stručnjaka odbačeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Video snimku u trajanju od nekih desetak minuta u kojem se upravo ova tehnologija optužuje za širenje koronavirusa podijelila je i Jelena Đoković. .

”Toliko videa kruži danima, različite teorije o uzrocima virusa, metodama liječenja, prevencije… Evo ga jedan koji sam dobila prije neki dan. Tko ima vremena neka pogleda. Baš me zanima što mislite. Pišite!”, napisala je supruga Novaka Đokovića, uz objavljenu snimku.

Ova vijest je od strane Fact cheker označena kao lažna. Ovaj post više ne može vidjeti profilu Jelene Đoković, dakle, cenzurirana je na društvenim mrežama. O čemu je zapravo govorio i Novak Đoković, kada je kazao da se neće cijepiti protiv koronavirusa te da u svemu tome ima previše cenzure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković: ‘Postoji određena cenzura oko koronavirusa, ja se prvi ne mislim cijepiti’

I sad Jelena Đoković proziva svog supruga tako što ga brani…

Naime, Novak Đoković je nedavno, kako smo već pisali, u na Instagramu uživo kazao kako nije poklonik cjepiva, što je izazvalo histeriju u dijelu svjetskih medija, ali i reakciju brojnih tenisača. Đoković se pod pritiskom pokušao opravdati, a u čemu mu je pokušala pomoći i supruga Jelena, bolje da nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osobno se protivim cijepljenju i ne bih želio da me netko prisiljava na cjepivo kako bih mogao putovati. Ali ako to postane obvezno, što će se dogoditi? Morat ću donijeti odluku”, kazao je, kako smo već spomenuli, srpski tenisač prije nekoliko dana. Nakon histerije i linča kojim je tada bio izložen ponovno se oglasio i donekle ublažio svoj stav:

“Ovo je jako zanimljivo, ne bih ništa govorio jer vidim da se i danas provlači kroz medije nešto što sam rekao prije nekoliko dana što je kontroverzno. Ne želim reći nešto što bi netko mogao protumačiti na način da govorim protiv njega. Svatko od nas treba biti otvorenog uma i napraviti svoje istraživanje. Moramo biti svjesni da je istina negdje između. Ako pratimo jednu stranu informacija, to nas teško može učiniti realnim i objektivnima.”

Jelena Đoković mu je poručila:

“Ti si jedna vrlo kontroverzna ličnost.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.