Bravo dečki! Hrvatska svladala Njemačku i prošla u četvrtfinale!

Sjajne vijesti dolaze nam iz Čilea gdje je hrvatska U-17 reprezentacija pobijedila svoje vršnjake iz Njemačke i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Izabranici Darija Bašića odigrali su čvrstu i hrabru utakmicu te su zahvaljujući najviše vrataru Šemperu te strijelcima Mori i Lovrenu pobijedili aktualne viceprvake Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Mali vatreni’ na stadionu Municipal de Concepcion pobijedili su njemačku reprezentaciju s 2:0 (1:0) i plasirali se među osam najboljih u Čileu. Pogotke za Hrvatsku postigli su Nikola Moro u 18. minuti i Davor Lovren u 91. minuti susreta.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu, sjajnu šansu imali smo u 16. minuti. Nakon prodora Lovrena, Josip Brekalo je vrlo dobro gađao, ali pogodio je gredu njemačkih vrata. Ipak, dvije minute nakon toga Hrvatska je povela.

Sjajno je po lijevoj strani prošao Brekalo, ubacio u sredinu gdje se najbolje snašao Nikola Moro koji je precizno pogodio za vodstvo Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena Nijemci su prijetili nekoliko puta i to preko Özcana, Eggesteina i Passalcka, ali sjajni Šemper je sačuvao svoja vrata, pa se na odmor se otišlo s minimalnom prednošću hrvatske reprezentacije.

Na početku nastavka Nijemci su bili puno opasniji, te su prijetili opet preko Passlacka i Eggesteina, ali dva puta je sjajno reagirao hrvatski vratar Adrian Šemper. Bolje su stajali mladi Nijemci u tome periodu na terenu, Hrvatsku je ”na životu” držao već spomenuti Šemper.

Hrvatska je imala dobru šansu u 61. minuti kada je Sosa bio u vrlo izglednoj situaciji, no nije bio precizan u samoj završnici. Izbornik Hrvatske Dario Bašić morao je mijenjati, zbog ozljede je igru napustio kapetan Nikola Moro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Hrvatska je prijetila preko Hudačeka i Đuraseka, no mreža je mirovala sve do same završnice. Dok su Nijemci prijetili, Hrvatska je u sudačkoj nadoknadi izvela brzu i ubojitu kontru koju je uspješno završio Davor Lovren, pogodio za 2:0 i donio Hrvatskoj četvrtfinale.

Hrvatska – Njemačka 2:0 (1:0)
Hrvatska Šemper – Hudeček, Kalaica, Soldo, Sosa – Đira, Ivanušec – Lovren, Moro, Brekalo – Majić
Njemačka: Frommann – Nesseler, Gül, Abu Hanna, Karakas – Dorsch, Janelt – Passalck, Özcan, Schmidt – Eggestein

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.