Brbić: Vučević je morao otići zbog prijetnji

Na današnjem predstavljanju novog trenera Hajduka Harija Vukasa predsjednik Uprave kluba Marin Brbić istaknuo je kako je Goran Vučević, koji je na trenereskoj dužnosti proveo dvije utakmice, bio prisiljen otići s te dužnosti, zbog fizičkih prijetnji kojima je bio izložen nakon ispadanja u polufinalu hrvatskog Kupa u srazu s RNK Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener Hajduka Hari Vukas rekao je kako mu je čast biti na toj dužnosti te da mu je cilj plasman u kvalifikacije Europske lige kroz hrvatsko prvenstvo.

“Goran Vučević je otišao s trenerske dužnosti zbog prijetnji koje su mu upućene i molim medije da se stvari nazovu pravim imenom, a ne da se govori o otkazima i smjenama” – rekao je Brbić te dodao da se u verbalnim prijetnjama upućenim Vučeviću spominjala čak i njegova obitelj.

“Mislim kako je apsolutno nedopustivo u 21. stoljeću, u današnjoj civilizaciji, da jedan čovjek koji je radio svoj posao odgovorno mora otići zbog toga jer se boji da bi ga netko mogao pretući” – rekao Brbić novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit jesu li policiji prijavljene te prijetnje, Brbić je odgovorio kako ne zna je li Vučević to prijavio policiji. Brbić je dodao da su prijetnje bile upućene i njemu, a na neki način i igračima. Po Brbićevim riječima u Hajduku je ogroman pritisak i stanje je teško i turbulentno.

“Loši rezultati su tu i želim kazati da ne bježim od odgovornosti. Ja sam najodgovornija osoba u klubu i moj mandat je na raspolaganju u svakom trenutku. Međutim, za dva mjeseca očekuju se izbori za novi Nadzorni odbor Hajduka, a slijedom toga i za novu Upravu te mislim da bi bilo neodgovorno sada se povući i ostaviti klub u vakumu, bez glave”, objasnio je Brbić svoju poziciju.

Brbić smatra da će Dinamo vjerojatno u finalu Kupa pobijediti Split pa bi u tom slučaju i 4. mjesto na prvenstvenoj ljestvici omogućavalo plasman u europsko natjecanje. Brbić smatra kako Hajduk u preostalih sedam kola može ostvariti taj cilj te je pozvao sve koji su privrženi Hajduku da pomognu u tomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor i novi trener nemaju isto mišljenje o Maloči?!

“Doveden sam isključivo za rad s prvom momčadi i da ostvarimo rezultat kojim bi se plasirali u Europu. Vjerujem da ćemo doći do tog cilja”, rekao je Vukas na “drugom” predstavljanju.

Vukas je najavio da će u prvu momčad vratiti bivšeg kapetana Marija Maloču kojeg je Goran Vučević bio odstranio i preselio u B momčad, što govori kako njih dvojica nemaju iste kriterije niti viziju razvoja momčadi. Vukas je rekao da se prihvatio velike odgovornosti treniranja prve momčadi Hajduka, ali da je to za njega priznanje i čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam da situacija nije bajna i ja se ne bih se prihvatio ovog posla da nemam vjere u sebe, a vjerujem i u igrače koji jesu psihološki poljuljani, ali oni zasigurno imaju kvalitetu“, istaknuo je Vukas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.