Brdski biciklizam: Poveli Česi kod muškaraca i njemačko-nizozemska ekipa kod žena

Foto: fah

Češka momčad kod muškaraca te njemačko-nizozemska ekipa kod žena pobjednici su prve etape utrke Mitas 4 Islands, druge najjače utrke brdskog biciklizma u Europi, koja je u srijedu započela u Baškoj na otoku Krku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U staro središte Krka prvi je stigao češki tim Vitalo Future Cycling koji čine Kristian Hynek i Martin Stošek. To znači da ih idućih dana čeka žestoka borba sa drugoplasiranim sunarodnjacima – timom Mitas CZE 1 u kojem su Filip Adel i Jan Škarnitzl, a koji su pobjednici prologa.
„Današnja staza na nekim je mjestima bila doista gruba, ali i to je dio igre. S druge strane prostranstvo, ljepota i pogled s Mjesečeva platoa su nezaboravni. Moram pohvaliti organizatore. Impresioniran sam kako sve odlično funkcionira. Prošao sam zaista mnogo utrka, no ova mi je jedna od najljepših, a rekao bih i među pet najboljih“, kazao je Kristian Hynek među čijim je najvećim trijumfima pobjeda na na najvećoj svjetskoj utrci Cape Epicu u Južnoj Africi.

U ženskoj je kategoriji u prvoj etapi utrke Mitas 4 Islands pobijedio tim Focus Rapiro Racing – KMC Fruit to Go u kojem su Njemica Cemile Trommer i Nizozemka Karen Brouwer. U kategoriji Master najbolji je tim Orbea Factory Team, u Grand Masteru Keindl Sport – Bike & Ski, a u kategoriji Mix Keindl Sport.
Oko petsto brdskih biciklista iz svih dijelova svijeta krenulo je iz Baške u osvajanje kvarnerskih otoka, a među njima su biciklisti koji će iduće godine sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju.Prva etapa vožena je na otoku Krku, a iduće će se voziti na Rabu, Cresu i Lošinju. Na Krku su biciklisti prešli prva 72 kilometra, a tijekom cijele utrke preći će ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5000 metara visinskog uspona.

Staza prve etape prolazila je kroz krčke gradiće, a jedno od najzanimljivijih mjesta je Mjesečev plato, stjenovit teren do kojeg se stiže zahtjevnom uzbrdicom. Nakon njega biciklisti su projurili kanjonom prema Vrbniku i Dobrinju, a penjanje na vrh otoka nagradilo ih je prelijepim pogledom na grad Krk.
“U Hrvatsku su stigli brdski biciklisti s gotovo svih kontinenata. Prijave su dolazile iz tridesetak zemalja – od Kanade preko Južnoafričke Republike i Katara do Novog Zelanda. Najviše je Belgijanaca. Ove godine među sudionicima imamo nekoliko nacionalnih prvaka i osvajača Cape Epica. Nikada jači sastav natjecatelja prati i fantastična atmosfera. Uz petsto biciklista tu je još najmanje jednako toliko ljudi iz organizacije, navijača te članova logistike“, kazao je direktor utrke Igor Lončarić Rulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.