Briljantne igre Luke Modrića u ‘sjeni sudskog procesa’

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić briljira na nogometnim travnjacima, bez sumnje jedan je od najboljih nogometaša svijeta u ovom trenutku, što je potvrdio i na netom završenom Svjetskom klupskom prvenstvu. Njegov Real ponovno se uspeo na svjetski tron, a Luka je proglašen najboljim igračem turnira, ispred Cristiana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u sjeni briljantnih poteza hrvatskog kapetana na nogometnim terenima je i činjenica da će se morati pojaviti pred španjolskim sudom, sudit će se njemu i supruzi.   Prema pisanju španjolskih medija tamošnje državno odvjetništvo tvrdi da su Luka i njegova supruga prevarili poreznu upravu za 870.728 eura. Naime, ”slučaj” Luke Modrića došao je do istražnog suca Gonzala Salgada, koji je nakon što je pročio slučaj odobrio nastavak sudskog procesa. Početkom siječnja Modrići bi trebali biti saslušani na sudu pokraj glavnog grada Španjolske, u mjestu  Alcobendas.

Spomenimo kako je Lukin slučaj dodijeljen istom sucu koji je sudio i njegovu suigraču Marcelu, brazilskom reprerzentativcu koji je priznao da prije četiri godine nije  uplatio poreznoj upravi 490.917 eura. Marcelo je obećao da će novac vratiti, uz kamate, što mu je naložio i sud. Marcelo nije dobio nikakvu daljnju kaznu s obzirom kako se ”pokajao” i ispričao. Još uvijek ipak novac koji je obećao vratiti nije uplatio.

Hrvatskog reprezentativca u Španjolskoj terete da je osnivanjem tvrtke u Luksemburgu izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj na svoje sponzorske ugovore. Tvrdi se da je Luka sa suprugom Vanjom u Luksemburgu osnovao tvrtku koju je nazvao prema sinu, Ivano SARL.  Navodno je, tvrde španjolski mediji, Luka preko te tvrtke  sklapao je ugovore o pravima na komercijalno korištenje svojeg lika s markama poput Nikea ili Nivee.  Španjolski mediji pišu kako bi Luka na te prihode u Španjolskoj morao platiti porez od 30 posto, dok u Luksemburgu plaća tek jedan posto. Zbog svega toga kapetan Vatrenih će za nekoliko tjedana pred sudom morati dati iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.