Brončana medalja za hrvatskog paraolimpijca Kristijana Vincetića

Foto: fah

Naš najbolji plivač s invaliditetom Kristijan Vincetić osvojio je brončanu medalju na IPC Svjetskom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje je u petak završeno u Mexico Cityu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjeg natjecateljskog dana Vincetić je dionicu od 400 metara slobodnim stilom preplivao za 4;32,42 minute što mu je u njegovoj kategoriji tjelesnog oštećenja donijelo brončano odličje. To je odličan rezultat jer se 26.-godišnji Zagrepčanin popeo na pobjedničko postolje nakon što je u polufinalu isplivao četvrti rezultat.

Novi svjetski prvak je Talijan Frederico s isplivanih 4:25,19 dok je srebro pripalo Portugalcu David Grachatu s rezultatom 4:31,09.

Time se Kristijan Vincetić pridružio našem drugom predstavniku u Mexico Cityu Anti Rađi koji je prije dva dana također osvojio brončanu medalju u disciplini 100 metara leđno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostvarila se moja želja prije početka natjecanja da Rađa i Vincetić izbore finalne nastupe u svim disciplinama u kojima su nastupili. Zadovoljan sam s Rađinom broncom. No, nažalost Vincetić nije uspio doći do medalje na 100 delfina, ali je to nadoknadio na 400 slobodno”, izjavio je izbornik Slobodan Glavčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.