Vincetić nakon osvajanja bronce: Glava mi je pucala od nedostatka kisika

Foto: fah

Nakon što je Ante Rađa osvojio broncu na 100 metara leđno, posljednjeg dana Svjetskog prvenstva za osobe s invaliditetom koje je u petak završeno u Mexico Cityu, najbolji hrvatski plivač Kristijan Vincetić je osvojio broncu na 400 metara slobodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vincetić je bio treći s rezultatom 4:32.42 osvojivši već 12 medalju na europskim i svjetskim prvenstvima.

Zlato je osvojio Talijan Federico Morlacchi s reziltatom 4:25,19, dok je srebro pripalo Portugalcu Davidu Grachatu s rezultatom 4:31,09. Morlacchi je na posljednja dva svjetska prvenstva (Glasgow, Montreal), te paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru bio drugi, ali je napokon dočekao zlato.

“Prije svega zadovoljan sam rezultatom koje sam otplivao jer stvarno nisam mislio da će biti takva razlika plivati na visini,” kazao je Vincetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo se održalo u Mexico Cityju koji se nalazi na prosječno 2,300 metara nadmorske visine.

“Tko nije bio na visinskim pripremama tri tjedna prije SP-a taj je plivao u prosjeku dvije sekunde sporije stotku. Bilo je teško plivati, nakon 400 metara glava mi je pucala od nedostatka kisika. Osjećao sam se kao da sam imao mamurluk,” kazao je 26-godišnji Zagrepčanin.

“U kvalifikacijama je bilo i gore jer je bilo hladno, a poslijepodne su bazen malo zgrijali pa je bilo lakše plivati,” dodao je Vincetić koji je u Meksiku nastupio u još dvije discipline. Na 100 delfin je bio peti, a na 100 slobodno šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vincetiću je to bila 12 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, a njegova želja je osvojiti barem jednu na paraolimpijskim igrama.

“Bio bi to vrh svega,” dodao je. Vincetić je član PK Dubrava, a njegov trener je Igor Berislavić.

“Jako sam zadovoljan Kristijanovim rezultatima s obzirom što se sve događalo. SP je prvotno trebalo biti početkom listopada, ali je odgođeno zbog jakog potresa koji je pogodio Meksiko, pa se nije niti znalo hoće li uopće biti prvenstva. Problem je predstavljala i nadmorska visina, a u prednosti su bili plivači koji su puno trenirali na tim visinama što mi nismo mogli. Kristijan je bio na samo jednim pripremama i to uoči prvog termina SP-a, pa smo s nekim hendikepom krenuli na prvenstvo,” kazao je Berislavić koji ovoga puta nije s Vinctićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utrku sam pratio preko streaminga,” dodao je.

S Vincetićem i Rađom na SP-u je bio izbornik Slobodan Glavičič.

“Ostvarila se moja želja prije početka natjecanja da Rađa i Vincetić izbore finalne nastupe u svim disciplinama u kojima su nastupili. Zadovoljan sam s Rađinom broncom. No, nažalost Vincetić nije uspio doći do medalje na 100 delfina, ali je to nadoknadio na 400 slobodno”, izjavio je Glavčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.