Bruno Marić odlazi u mirovinu: ‘Napravljena mi je velika nepravda, kvalitetom sam morao biti međunarodni sudac’

Foto: fah

Bruno Marić sudio je posljednju utakmicu 19. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još pokušavam shvatiti da više nikad neću suditi i osjećaji su mi podvojeni. Tužan sam, jer se sigurno više nikad neće roditi sudac koji je s toliko ljubavi i žara radio taj posao, suđenje mi je, nakon obitelji, bila najvažnija stvar na svijetu i unio sam u to svu strast i emocije. Ali, s druge strane, bolje je otići ovako, “neotromboljen” i zdrav, jer su neki suci jedva odšepali s terena na svojoj zadnjoj utakmici, a ja sam se na posljednjoj osjećao kao na prvoj, bio sam maksimalno spreman. Iza mene je mirna i sudački dobra sezona, bez primjedbi, žuči i nezadovoljstva klubova, stoga je doista ovo bilo pravo vrijeme za odlazak”, poručio je Marić u razgovoru za Sportske novosti.

Progovorio je o dolasku prevaranta Robina Bokšića koji je prevario HNS, medije, a on je bio jedan od optuženih za korupciju u hrvatskom nogometu…

” Taj je cirkus nanio neopisivo mnogo zla svima nama u nogometu! Neki su sve iskoristili da mi unište život i zapravo je kasnija slika i percepcija u javnosti o meni, kreirana na osnovi te priče o namještenoj utakmici Dinamo – Hajduk! U serijalima je negativno pisano o meni, napisano je oko 2220 tekstova koji su me kompromitirali, možete li zamisliti koliko je to tekstova!? A kad sam dobio pravomoćnu presudu protiv UEFA-e i kad je napokon bila raskrinkana ta koordinirana akcija kriminalaca koji su radili za UEFA-u, pojavilo se tek nekoliko napisa u kojima se navodilo da sam bio nevin”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega nikad nije postao međunarodni sudac.

“Po svemu sam zaslužio biti na popisu međunarodnih sudaca s UEFA-inim i FIFA-inim znakom. I to me boli, to je bila velika nepravda, jer sam svojom kvalitetom morao biti na tom popisu”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.