Bruno Marić: Sudac je bio impresioniran Italijom

Foto: fah

Nizozemski sudac Danny Makkelie produžio je utakmicu Hrvatske i Italije čak 8 minuta i tako presudio ispadanju Hrvatske s Europskog prvenstva. Suđenje je komentirao Bruno Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako je teško biti objektivan u komentiranju suđenja na ovako važnoj i emotivnoj utakmici, pokušat ću dati što je moguće objektivniju analizu suđenja Dannyja Makkeliea.

Nizozemski mi je sudac već u prvom dijelu pokazao impresioniranost Italijom. Tu tvrdnju temeljim na činjenici kako je dopuštao dosta laganih prekršaja guranjem nad našim igračima, a u 24. minuti dao je žuti karton Sučiću, iako je teško reći da se radilo o obećavajućoj situaciji, a nikako nije u pitanju bio preoštar start.

Imajući na umu da je to ipak bila rana faza utakmice, a kriterij prekršaja dosta visok, doduše više na strani Talijana, onda nije bilo mjesta za opomenu koja je napravila hipoteku Sučiću. No, ovo je uistinu detaljiziranje, a ocjena suđenja u prvom djelu je vrlo korektna”, rekao je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadoknada – prevelika i opasna za igrače

“Onu tezu iz prvog dijela o prevelikoj impresioniranosti suca našim suparnikom, sudac je pokazao i u nastavku. Čak bih mogao reći da sam imao osjećaj kako nije prepuštao slučaju suditi svaku dvojbenu situaciju u korist Italije. Pogledajte trzaj tijelom suca kod kaznenog udarca, koji je propustio suditi. To mi je bio znak da je vidio kažnjivu ruku, jer je bila jako vidljivo odmaknuta od tijela, sudac je bio idealno postavljen i to je morao vidjeti.

Hvala Bogu na VAR tehnologiji, pa je odluka u jedanaestercu na kraju bila točna. Ako opomene našim igračima promatramo izolirano, sve mogu proći. No, problem je što je bilo nekoliko takvih i na strani Italije, koje nisu bile dodijeljene.

Nadoknada je bila u skladu s uputama koje je Colina postavio prije Eura – prevelika, opasna za igrače. Samo želim vjerovati da bi pokazao osam minuta i da je Hrvatska gubila”, zaključuje Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.