Budući hrvatski paraolimpijci osvojili čak 41 odličje na 13. Iwas svjetskim igrama za mlade sportaše

Foto: fah

Čak 41 odličje osvojili su hrvatski predstavnici na 13. Iwas svjetskim igrama za mlade sportaše s invaliditetom u kolicima, niskim rastom i amputacijama koje su od lipnja do 6. srpnja održane u irskom gradu Athloneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Igrama je nastupilo 165 sportaša iz 16 zemalja, a među njima i 22 iz Hrvatske koji su osvojili 14 medalja u stolnom tenisu, 11 u atletici I 26 u plivanju.

Natjecanja su se održavala na Athlone institutu za sport i Athlone regionalnom sportskom centru, a mladi sportaši s invaliditetom nadmetali su se u tri dobne kategorije, mlađi od 23 godina, mlađi od 20 godina i mlađi od 18 godina.

Prve svjetske igre za mlade sportaše s invaliditetom održane su 2005. u engleskom gradu Stoke Mandevilleu, u čijim je centrima za rehabilitaciju ratnih vojnih invalida iz 2. svjetskog rata prije 70 godina započeo paraolimpijski pokret. Od tada do 13. igara u Athloneu Iwas svjetske igre pokazale su da su bile početak ostvarivanja paraolimpijskih snova mnogim mladim sportašima s invaliditetom, a pregršt medalja naših mladih sportaša s invaliditetom dokaz su da se među njima kriju budući nasljednici Darka Kralja, Ane Sršen, Mihovila Španje, Anđele Mužinić, Kristiana Vincetića, Velimira Šandora i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.