(VIDEO) Putin se sastao s nogometnim legendama, među njima i Zvonimir Boban

Foto: snimka zaslona

“Svjetsko prvenstvo u nogometu održava se u Rusiji na visokom nivou i pruža navijačima mnoštvo iznenađenja, što i jest ljepota sportske borbe”, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s legendama nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Samo prvenstvo, koliko ja shvaćam, ne kao stručnjak za nogomet već kao čovjek koji, naravno, voli ovu divnu igru, samo prvenstvo teče dobro, na visokom nivou, s mnogo iznenađenja. Zapravo, ovo i jeste ljepota sportske borbe. Uvijek pobjeđuje najjači”, istaknuo je Putin, piše Sputnik.

Predsjednik Rusije naveo je da su zahvaljujući gostima Svjetskog prvenstva u nogometu srušeni mnogi stereotipi o Rusiji.

“Takozvani ’narodni novinari‘, koji rade za sebe na društvenim mrežama, doprinjeli su da su se mnogi stereotipi o Rusiji jednostavno srušili, istaknuo je ruski predsjednik na sastanku sa legendama svjetskog nogometa u Kremlju”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kremlj su pozvani pobjednik Kupa konfederacije iz 1999. godine u sastavu reprezentacije Meksika Jorge Campos, svjetski prvak iz 1990. godine u sastavu reprezentacije Njemačke Lothar Matthäus i europski prvak iz 1988. godine iz reprezentacije Nizozemske Marco van Basten. Takođre, sastanku s Putinom bili su i europski prvak iz 1992. godine Danac Peter Schmeichel, najbolji igrač Urugvaja iz 2010. godine Diego Forlan, šestostruki prvak Engleske i pobjednik Lige prvaka 2008. Rio Ferdinand i osvajačica bronze na Svjetskom prvenstvu 2015. Engleskinja Alexandra Scott.

Na sastanku s ruskim predsjednikom bili su i osvajač brončane medalje na svjetskom prvenstvu 1998. godine Zvonimir Boban, a nije zgoreg podsjetiti da se upravo Hrvatska i Rusija u subotu sastaju u četvrtfinalu trenutnog nogometnog prvenstva.

Osim njega je na sastanku s predsednikom Rusije bio i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, pomoćnik predsjednika Igor Levitin i prvi potpredsjednik Nogometnog saveza Rusije i olimpijski prvak iz 1956. Nikita Simonjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.