Ivan Rakitić kao dječak u dresu kluba hrvatskih iseljenika: ‘Ovdje je sve počelo, idemo Hrvatska!’

Foto: Instagram

Jedan od junaka hrvatskog pohoda prema četvrtfinalu Svjetskog prvenstva svakako je nogometaš Barcelone Ivan Rakitić, koji je Dancima u osmini finala zabio posljednji jedanaesterac u raspucavanju. Niti sjajni golman Kasper Schmeichal ga nije uspio zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić objavio je na Instagram profilu fotografiju, koja je postala pravi hit na društvenim mrežama. Naime Rakitić na fotografiji pozira u dresu nogometnog kluba Pajde Möhlin, radi se o klubu hrvatskih iseljenika u Švicarskoj.

Spomenimo kako je klub osnovan 1989. godine, dakle, u sam osvit pada komunističkog režima kako u Europi tako i na prostoru tadašnje komunističke Jugoslavije. Klub je član Švicarskog nogometnog saveza od 1993. godine, na čelu kluba je trenutno otac Ivana Rakitića, Luka, inače veliki navijač hrvatske nogometne reprezentacije. S druge strane majka Kata i sestra Nikol brinu o administraciji. Trener kluba je brat Ivana Rakitića Dejan, dok je glavni sponzor Ivan Rakitić osobno.

Ovdje je sve pocelo..??? i sad, idemo hrvatska ??? Aqui empezó todo..??? y ahora, vamos croacia ??? @nkpajde #steinli #möhlin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

“Ovdje je sve počelo…i sad, idemo Hrvatska!”, napisao je uz fotografiju Rakitić na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je na nedavno održanom 6. Europskom prvenstvu hrvatskih nogometnih klubova izvan domovine NK Pajde Möhlin osvojio prvo mjesto. U finalu su svladali momčad vojvođanskih Hrvata rezultatom 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.