Čačić: Zadovoljan sam, a za Hajduk navijam da prođe dalje

Foto: fah

Nogometaši Dinama sinoć su ostvarili uvjerljivu 4:1 pobjedu protiv Istre, a nastupom svojih igrača posebno je zadovoljan trener Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osim što smo osvojili važna tri boda, ovaj su put zaigrali i neki igrači koje dosad nismo vidjeli. Dali smo im prostora za igru, a usput smo neke odmorili tako da zaista moramo biti zadovoljni. Imamo stopostotan učinak u prvenstvu, ovakva pobjeda i razigranost poticajni su za stvaranje dobre atmosfere za sljedeću utakmicu u utorak u gostima u Bugarskoj protiv Ludogoretsa u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, ističe Čačić.

Pogodak debitanta Boška Šutala, dobri nastupi Bočkaja i Oršića, te pogodak Emrelija pokazali su da Dinamo ima širinu, a to je jako važno uoči ogleda sa Ludogorecom:

– Poznajem Ludogorets još od prije 10 godina, kad su nam bili „nagazna mina“, ali smo ih prošli. U međuvremenu rastu, imaju kontinuitet osvajanja naslova prvaka, prisutni su u skupinama europskih natjecanja, radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi. Međutim, imaju mali peh što su naišli na Dinamo, mislim da ćemo gledati sraz dviju zaista vrlo dobrih momčadi i nadam se da ćemo mi ići dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O hrvatskim klubovima

Osvrnuo se Čačić i na loše predstave ostalih naših klubova u Europi:

– Kad sam došao u svlačionicu i postao trener Dinama rekao sam igračima da naša liga nije toliko jaka, da smo se mi približili drugima, a ne da su se oni dignuli prema nama. Posljedica je bila neizvjesnost u natjecanju. Imali smo i pehova, bila je kratka pauza, krenuli smo u prvenstvo s kiksom protiv Slavena Belupa, imali smo malo prostora za rotacije, u tim smo malim mikrociklusima ispustili neke bodove. Žao mi je zbog takvih rezultata naših klubova u pretkolu Konferencijske lige, i za Dinamo bi bilo dobro da podižu koeficijent, da smo bliži ulasku u skupine europskih natjecanja. Ali, kako je, tako je, nadam se da su i Osijek i Rijeka izvukli pouke. Vjerujem i navijam da Hajduk prođe, to bi bilo sjajno za hrvatski nogomet, a i nama će biti lakše ako neki klub bude igrao u ritmu srijeda-nedjelja.

Za kraj je uvijek suzdržani Čačić nahvalio novu desetku Dinama, mladog Baturinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– I on je posljedica moje rotacije, ali i ne samo on. Ma, suvišno je govoriti o njemu, dao sam mu broj 10 na leđa i onda znate što mislim. U redu, ne bih ga dizao u nebesa, radi se o iznimno talentiranom igraču, puno radi, skroman je, igra u obje faze, požrtvovan je, nije sebičan, ima naglašeni talent, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.