Canjuga: Nadam se plasmanu u polufinale EP-a

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je popis kandidatkinja za nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 7. do 21. prosinca održati u Hrvatskoj i Mađarskoj naglasivši kako se nada plasmanu u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Priželjkujem plasman u polufinale, to je naš cilj. Ukoliko izborimo polufinale osim borbe za medalje na EP-u osigurali bi i direktan plasman na svjetsko prvenstvo u Danskoj. Ne bi bio neuspjeh niti da se plasiramo između petog i sedmog mjesta, no sve ispod sedmog mjesta bio bi neuspjeh,” naglasio je Canjuga na novinarskoj konferenciji u hotelu Four Points by Sheraton Panorama u Zagrebu.

Canjuga je koncem listopada objavio širi popis sa 28 kandidatkinja s kojeg je otpalo osam igračica, a još dvije će biti prekrižene nakon utakmica koje se igraju ovog vikenda.

“Sigurno će otpasti jedna od četiri kružne napadačice, a ostalo je otvoreno,” dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završne pripreme hrvatske vrste počinju 24. studenog i podijeljene su u dvije faze. Tijekom prve faze biti će održano devet treninga i dvije utakmice s Crnom Gorom koje su na rasporedu 29. i 30. studenog. Drugi dio počinje 1. prosinca, a sadržavat će 10 treninga i jednu međusobnu utakmicu. Zanimljivo, Canjuga će tijekom pojedinih treninga koristiti i kadete Varaždina i Ivanca.

“Dečki će nam pomoći tijekom treninga naše obrane. Ovo nije prvi put da koristimo kadete i naša dosadašnja iskustva su super. Cure su nakon takvih treninga igrale kompaktnije i čvršće,” otkrio je izbornik.

Canjuga je naglasio kako samo dva tjedna priprema nije idealno, ali i dodao kako je ovo njegova već šesta akcija na klupi ženske reprezentacije, pa su igračice upoznate sa njegovim sustavom rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poznajemo se u dušu, pa neće biti nikakvih iznenađenja. Sve reprezentacije će imati dva tjedna priprema, svima će biti isto.”

Naglasio je kako Hrvatska jedina uz Njemačku ima dva kluba u Ligi prvakinja što je velika stvar za hrvatski rukomet.

“Igračice Podravke i Lokomotive će imati šest jakih utakmica i sasvim sigurno to će podići kvalitetu njihove igre. No, bojim se umora. Morat ćemo osvježiti neke igračice,” zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračica Lokomotive Sonja Bašić, kćer jednog od najboljih hrvatskih golmana Mirka Bašića, naglasila je kako jedva čeka početak EP-a pred hrvatskim navijačima.

“Velika je stvar igrati EP-a pred svojim navijačima. Samo se nadam da neće biti nikakvih ozljeda, to je najvažnije,” kazala je Sonja, dok je Lidija Horvat dodala: “Nadam se kako ćemo na ovom EP-u načiniti iskorak koji se od nas očekuje. Pozivan navijače da nas bodre od prve utakmice,” kazala je Horvat.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini C u Varaždinu protiv Švedske, Njemačke i Nizozemske.

POPIS IGRAČICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARKE:

Jelena Grubišić (Györ), Marta Žderić (Budućnost), Ivana Jelčić (Lokomotiva)

KRILA:

Maja Zebić (Vardar), Tea Grubišić (Lokomotiva), Aneta Benko (Lokomotiva), Anita Gaće (Dinamo Sinara)

KRUŽNE NAPADAČICE

Katarina Ježić (Lokomotiva), Vesna Milanović-Litre (Györ), Andrea Čović (Podravka), Dragica Džono (Podravka)

VANJSKE IGRAČICE

Lana Franković (Sesvete), Andrea Penezić (Vardar), Ćamila Mičijević (Zamet), Miranda Tatari (Podravka), Maja Kožnjak (Lokomotiva), Kristina Elez (Podravka), Sonja Bašić (Lokomotiva), Žana Marić (Bietigheim), Lidija Horvat (Lokomotiva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.