Carević pohvalio Dinamovu obranu, Strahonja ističe sjajnog suca

carević
Foto: snimka zaslona

Najveći dio emisije Stadion bio je posvećen događajima na i oko derbija Hajduka i Dinama u sklopu 27. kola 1. HNL-a na Poljudu. Mario Carević smatra da su uže obrane bile najbolji dio kod obje momčadi, a i Strahonja i Carević hvale suđenje i tečnost derbija, neopterećenog s previše prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi su očekivali puno atraktivniju utakmicu. No vidjeli smo lijep ambijent, svi ti navijači na stadionu zaslužili su bolju utakmicu, rekao je Mario Carević i nastavio:

– Dinamo, Rijeka i Osijek su najzadovoljniji ovim rezultatom, a Hajduk je ostao pet bodova iza Dinama, mislim da je to bio prvi Dinamov cilj u u ovoj utakmici, smatra Carević, kojeg je iznenadilo izostavljanje Kalinića iz Hajdukove početne postave:

– Puno se ljudi pitalo i pričalo se mogu li Livaja i Kalinić zajedno, mislim da je Dambrauskas odgovorio na to pitanje, barem u ovom trenutku, odonsno za ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da su obrane bile najbolji dijelovi obje momčadi. Sama utakmica je od trenera bila baš dobro taktički pripremljena, no nedostajalo je malo više hrabrosti i rizika, da se pokuša pobijediti, nastavio je i prokomentirao Hajdukov žestok početak:

– Na početku je Hajduk stvarno ušao agresivno i dominirao je u prvih pola sata, blokirali su sve Dinamove napadačke pokušaje. To je rezultiralo šansom Melnjaka u šestoj minuti, no nakon pola sata Dinamo je uspostavio ravnotežu. Teško je 90 minuta igrati visoki presing, to je bilo očekivano.

Splićani su dosta zaustavili Brunu Petkovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Petkovića su na početku visokim presingom limitirali. Puno smo pričali o njemu, on se više voli spustiti, ima dobru leđnu tehniku i dobar okret, u svakom slučaju od njega svi očekuju puno više.

Osvrnuo se Carević i na učinak Marka Livaje:

– Livaja je odigrao dobro, no Dinamova uža obrana stvarno je imala svoj dan i nije Hajduku dopustila puno situacija za gol. Imao je jedan opasan šut. Dobro je da on uvijek veže dvojicu na sebe i suigrači tu mogu profitirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.