Carević: Svaka čast Gorici, ovo je nezapamćeno

carević
Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion analizirano je ono što se događalo na domaćim travnjacima u 35. kolu HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik se oprostio od statusa prvoligaša, Gorica ostala u ligi.

– Gorica je matematički riješila status prvoligaša, Šibenik. Bilo je zanimljivo da se Varaždin borio za Europu, no nažalost nisu uspjeli. Dinamo je prvak, Rijeka igra dobar nogomet. Bit će zanimljivo zadnje kolo kada igraju Osijek i Rijeka te se bore za treće mjesto, kaže u svojoj analizi Mario Carević.

– Izuzetno važno kolo, suci mislim da su vrlo dobro odradili svoj posao. Nema puno posla, uglavnom će biti pohvale, rekao je naš sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠIBENIK – OSIJEK 1:4

– Spomenuo bih da su napravili odličan prijelazni rok kao i Gorica. Igrali su fantastično prvi dio proljeća, no oko Uskrsa je krenuo pad. Pobijedili su Dinamo i Goricu, no nakon prvog poraza kao da sve urušilo. Način na koji izgledaju na terenu Šibenčani, to izgleda zabrinjavajuće. Jako loše izgleda Šibenik zadnjih nekoliko kola, ističe Carević, dodajući da su igrači prazni i da nisu pokazali entuzijazam da se žele boriti za ostanak.

Govoreći o Osijeku, kaže da je Stjepan Tomas preporodio momčad.

– Rekao bih da su rutinski dobili utakmicu. Spomenuo bih probuđenog Lovrića koji je pokazao naznake stare forme. Osijek stvarno izgleda jako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GORICA – VARAŽDIN 5:2

– Svaka im čast, ovo je nezapamćeno. Imali su -11 na kontu, izgledalo je užasno. No, toliko su se dizali iz utakmice u utakmicu, imali su vjeru u sebe. Kada pošteno radiš, kada se boriš za svaku loptu, onda te nogomet nagradi, ističe Mario Carević.

Dodaje da na početku to nije odmah krenulo, ali da je dobra atmosfera uz naporan rad, donijela rezultat.

– Doveli su sedam, osam ili devet novih igrača. Birali su igrače po karakteru, igrali su pragmatičan nogomet. Nije to u svakoj utakmici izgledali dobro. Imali su jasan plan kako u kojoj utakmici doći do rezultata. U prvih šest kola mislim da nisu niti zabili gol, nije ispočetka to krenulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOKOMOTIVA – ISTRA 1961 3:1

– Lokomotiva je bila u niskom bloku, bili su opasni iz kontri. Istra je igrala, a Lokomotiva je zabijala, imali su 2:0 nakon pola sata, imali su kontrolu igre, analizira Carević.

Dodaje da se Istra 1961 vratila i imala “mrtvu šansu” za 2:2, ali da su primili gol za 3:1 te da je tu utakmica bila riješena.

– Bili su koračić do Europe. Rekao bih da im učinak u gostima treba biti bolji, da im nedostaje malo hrabrosti. Igraju stvarno dobar nogomet, no moraju malo biti konkretniji.

RIJEKA – DINAMO 1:2

Rijeka je u prvih 25 minuta bila jako dobra, agresivna, imali su poluprilike, istaknuo je Carević, dodajući da su se vjerojatno tada ispuhali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kada je utakmica otišla u nadigravanje, vidjelo se da je Dinamo kudikamo bolja momčad. Zaslužena pobjeda Dinama.

Osvrnuo se na nastup Luke Ivanušeca.

– Luka Ivanušec je najbolji igrač Dinama ovoga proljeća. I ovu je utakmicu riješio svojim majstorijama, golom i minijaturom za drugi gol. Ako ode, nedostajat će Dinamu svakako.

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 0:1

Hajduk ima šest utakmica u nizu bez primljenog gola.

– U odličnoj su formi, rasterećeni su. Livaja i Melnjak su se odmorili za ovu utakmicu finala Kupa protiv Šibenika. A Mlakar je bio kapetan, to je nagrada koliko se žrtvuje za ekipu. Radi puno u fazi obrane, analizira Mario Carević.

– Hajduk u vrhunskoj formi, Šibenik pak igra loš nogomet. Spoznaja da su ispali iz lige će im otežati. Ako ti nije motiv finale Kupa, nemoj se baviti tim sportom. Hajduk je izraziti favorit, no jedna je utakmica, pa je sve moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.