U čast hrvatskom nogometašu: Beba u Peruu dobila ime Luka Modrić

Foto: fah

Beba rođena u Cajamarci, u Peruu, 12. srpnja 2018. godine nosi ime Luka Modrić. Rođena je dan nakon što se Hrvatska plasirala u finale Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime Luke Modrića zabilježeno je ne samo na popis najznačajnijih igrača svijeta, nego i u domu zdravlja Jaen, više od 12 tisuća kilometara udaljenom od stadiona Lužnjiki u Moskvi (Rusija), sve u čast ovog nogometaša.

U Peruu ima onih koji nose imena i prezimena velikih nogometaša: 870 Peruanaca nose ime Cristiana Ronalda, 232 se zove Lionel Messi, 23 Antoine Griezmann, 4 Toni Kroos, 3 Eden Hazard, 3 Harry Kane, 3 Neymar da Silva, 1 Robert Lewandowski i jedan se zove Kevin de Bruyne, 16 Sergio Agüero, 6 Luis Suárez i 3 James Rodríguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su u pitanju peruanski nogometaši – postoje tri osobe pod imenom Pedro Aquino, 11 Andy Polo, 5 Paolo Guerrero, 2 Alberto Rodríguez i 11 Yoshimar Yotún.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.