Cedevita u Trnskom traži desetu uzastopnu pobjedu

Utakmica 17. kola ABA lige između Cedevite i Krke iz Novog Mesta  započeti će sutra u 19 sati, a ulaz u dvorani u Trnskom je slobodan, što je mali božićni dar svim Cedevitinim navijačima i ljubiteljima košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatskog prvaka će to biti treća utakmica u svega šest dana, nakon što su prošle nedjelje u KC D. Petrović kao domaćini pobijedili nikšićku Sutjesku (73-50), a dva dana poslije u istoj dvorani, ali kao gosti, slavili u zagrebačkom derbiju protiv Cibone (81-69) te produžili svoj pobjednički niz u ABA ligi na devet dvoboja. Zbog zauzetosti Doma sportova, u kojem inače igraju domaće utakmice u regionalnoj ligi, te KC D. Petrović u kojem su domaćini u euroligaškim dvobojima, Cedevita će Krku ugostiti u dvorani u Trnskom.

“Nismo ove sezone još igrali u toj dvorani, ali spremni smo na sve. Ovo neće biti lagana utakmica. Jure Lalić, Ive Ivanov, Stefan Sinovec odlični su igrači koji duži niz godina igraju u ovom rangu natjecanja. No, usporedimo li Lalića s Bilanom, mislim da smo tu u lijepoj prednosti”, izjavio je uoči dvoboja s momčadi iz Novog Mesta pomoćni trener Cedevite Dražen Orešković.

Cedevitin kapetan Miro Bilan u sjajnoj je formi. Nakon što je u studenom ponio naslov najkorisnijeg igrača mjeseca u ABA ligi, već tri kola zaredom predvodi MVP listu pa je vrlo izgledno da će i u prosincu ponijeti naslov najboljeg. Bilan i suigrači su uvjerljivim nastupima protiv Sutjeske i Cibone od svog trenera Veljka Mršića zaslužili slobodan dan na Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u subotu stručni stožer Cedevite ponovno igrače očekuje u radnom, a ne slavljeničkom raspoloženju, pogotovo zato što je Krka je jedan od samo tri kluba koji su ove godine uspjeli svladati Cedevitu u regionalnom natjecanju.

Bilo je to u 4. kolu kad je hrvatski euroligaš poražen na gostovanju u Novom Mestu sa 77-85. “Želimo im uzvratiti za taj poraz. U dobrom smo nizu, u ABA ligi imamo devet pobjeda zaredom. No, ne smijemo se opustiti i kiksati”, naglasio je Mršićev pomoćnik Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.