Čeferin nakon odlaska 6 klubova iz Superlige: ‘Pohvalno je kad priznate da ste pogriješili’

uefa
Foto: fah

Superliga je vrlo brzo nakon osnivanja doživjela veliki udarac u kojem je čak šest od 12 klubova odlučilo napustiti natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je odustao Manchester City, a za njim i preostalih pet engleskih klubova (Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal i Tottenham).

“Pohvalno je kad priznate da ste pogriješili, a ovi klubovi su napravili veliku pogrešku. Ali sad su se vratili i znam da imaju puno za ponuditi, ne samo našim natjecanjima nego i cijelom europskom nogometu. Sad je važno da ponovno izgradimo zajedništvo koje je nogomet uživao prije ovoga i zajedno krenemo dalje”, objavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Superliga je pak objavila kako nastavlja dalje te da će remodelirati projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije, što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu. S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bismo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti cijeloj nogometnoj zajednici”, objavila je Superliga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.