Čeka nas ‘ludi dan hrvatskog nogometa’: Hrvatski klubovi u lovu na Europsku ligu, protiv koga igraju?

epa08674142 Mislav Orsic of Dinamo Zagreb takes a shot between Endre Botka (L) and Somalia (R) of Ferencvaros during the UEFA Champions League qualifying match between Ferencvaros and Dinamo Zagreb in Groupama Arena in Budapest, Hungary, 16 September 2020. EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

I tako, završio je još jedan krug kvalifikacija za europske kupove kad su hrvatski klubovi u pitanju. Više ili manje – neuspješno.  Naime, Dinamo je ispao od Ferencvarosa u kvalifikacijama za Ligu prvaka te sada čeka protivnika u play off-rundi Europske lige, Osijek je ispao u 2. kolu Europske lige, izgubio je od Basela, i njegov je europski put gotov i prije nego li je počeo.  Hajduk, Rijeka i Lokomotiva sudjeluju u 3. pretkolu Europske lige. Njihov je put dalek do grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnici? Ne baš lagani za prolazak, posebno se to odnosi na Hajduk. Naime, Splićani će u 3. pretkolu gostovati kod turskog Galatasarayja u Istanbulu. Momčad koju su nedavno zajedničkim snagama vodili Igor Tudor i Hari Vukas pobijedila je Nefči u Azerbajdžanu s 3:1.

”U trećoj rundi euroligaških kvalifikacija uključuje se i Rijeka koja je danas doznala svog suparnika. Ukrajinski Kolos slavio je na gostovanju u Solunu kod grčkog Arisa s 2:1 i bit će protivnik Riječanima na Rujevici. Termin te utakmice već je potvrđen, igrat će se u četvrtak od 20.45 sati.

Natjecanje u Europi nastavit će i Lokomotiva. Nakon ispadanja iz 2. pretkola Lige prvaka od bečkog Rapida, izabranici Gorana Tomića gostovat će kod švedskog Malmoa. Oni su pak s 2:0 slavili na gostovanju u Budimpešti kod Honveda”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede Dinama, poslije razočarenja i pada u Budimpešti protiv Ferencvarosa Dinamo je premješten u play off-rundu Europske lige. Plavi će svog protivnika, kojeg moraju eliminirati ako žele vidjeti europsku jesen,  doznati na ždrijebu koji je na rasporedu u petak od 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.