Čelnik Juventusa: Debakl sa tzv. Superligom i poniženje, a sve u šezdesetak sati

Foto: Snimka zaslona

Čelni ljudi Reala i Juventusa, Florentino Perez i Andrea Agnelli doživjeli su s idejom tzv. Superlige totalni fijasko. Od euforije do agonije u samo šezdesetak sati. FIFA i UEFA bile su jače od jedne zatvorene, privatne lige, koja je zamišljena kao stroj za novac nogometnim velikanima. Ideja Superlige propala je, barem zasad, i prije nego li je ozbiljno i zaživjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na udaru kako medija tako i navijača, pa i dobrog dijela nogometnih klubova, našao se prvi čovjek Stare dame Andree Agnelli, koji je uz Pereza bio najveći zagovornik elitističke lige. Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin nazvao ga je lažljivcem i zmijom, a ne štede ga ni predsjednici ostalih klubova iz Serie A.

“Nikad u životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mojem životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerojatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti“, rekao je Slovenac na čelu UEFA-e.

Da sve po Agnellija bude gore uoči utakmice Juventus – Parma u sklopu Serie A za čelnog čovjeka Stare dame  talijanski novinari Striscia La Notizia pripremili su možda i najveće poniženje u dosadašnjem životu. Naime, čelnom čovjeku Juventusa bit će dodijeljeno ogromno neslavno priznanje “Tapiro d’Oro” koje se inače u Italiji dodjeljuje igračima, trenerima i nogometnim djelatnicima kad naprave veliku pogrešku. A da se radi o velikoj pogrešci dokaz je i veličina “trofeja” koji je ispred centra Juventusa dovezen na mini kamionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je došlo do kolapsa tzv. Superlige pojavile su se informacije da bi Agnelli mogao napustiti Juventus ali tijekom dana je sve je demantirano te će ovaj Talijan ostati na čelu torinskog kluba. Koliko dugo? To je pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.