Červar uoči Angole: ‘Ući agresivno i odigrati čvrstu obranu’

epa08151278 Croatia's head coach Lino Cervar reacts during the EHF Handball Men European Championship main round match between Croatia and Spain in Vienna, Austria, 22 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Nakon neočekivanog remija protiv Japana na otvaranju Svjetskog prvenstva, hrvatska muška rukometna reprezentacija u nedjelju će od 18 sati u susretu 2. kola skupine C u Aleksandriji igrati protiv Angole, po  renkingu najslabije momčadi u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angola je peti put na svjetskim prvenstvima, treći put zaredom, a do sada je u 25 susreta uspjela ostvariti pet pobjeda, pa je oprez nužan. Najveću i najznačajniju pobjedu Angolci su ostvarili na prošlom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj kada su u prvom susretu skupine šokirali Katar sa 24:23. Kasnije su u razigravanju za 23. mjesto još dobili i Japan. Sudbina je htjela da se s obje te reprezentacije nađe u skupini i na ovom prvenstvu. Ponovno su otvorili protiv Katara protiv kojega su pokleknuli tek u završnici utakmice i izgubili sa 25:30.

Angolu krasi izuzetna brzina i snaga. Taktički su još uvijek daleko od ozbiljnih europskih selekcija. Vole atrakciju, jako su zaigrani, najsretniji su ako im uspije cepelin, a sve bolji su i u igri brzog centra. Nisu nimalo nježni, pa hrvatski igrači moraju biti jako oprezni, jer rizik ozljede jako je veliki. Protiv Katara u prvom kolu najviše je pokazao desni vanjski Adelinho Pestana koji je postigao šest pogodaka iz devet udaraca. Nije loše ni desno krilo Otinel Pascoal, koji je postigao pet pogodaka. Vratari su im bili vrlo dobri, ukupno su sakupili 14 obrana protiv Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.