Cibona slavi 30. obljetnicu osvajanja prvog europskog naslova

Foto: Snimka zaslona

Na današnji dan prije točno 30 godina, 3. travnja 1985. godine, Cibona je u dvorani “Mira i prijateljstva” u Pireju svladala Real Madrid s 87-78 i po prvi put u povijesti osvojila naslov klupskog prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad u kojoj je tada briljirao 20-godišnji Dražen Petrović, najbolji strijelac finala s 36 koševa, uz legendarnog košarkaškog Mozarta sačinjavali su još Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Andro Knego, Branko Vukičević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović, a s trenerske klupe ih je vodio Mirko Novosel, član košarkaške Kuće slavnih u Springfieldu.

Ovaj veliki datum u Ciboninoj povijesti bit će svečano obilježen na utakmici Cibone i Šibenika, koja će biti odigrana u utorak 7. travnja u KC “Dražen Petrović”, s početkom u 19 sati. Kapetan Andro Knego podignut će pehar kao i prije 30 godina u Ateni, a s njim će biti i njegovi tadašnji suigrači i treneri koje će posjetitelji ovog dvoboja još jednom imati priliku pozdraviti i još im jednom zapljeskati za trijumf koji je duboko utkan u Ciboninu i sportsku povijest Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.