Cijela Europa divi se Hrvatu koji je prekinuo vladavinu Messija i Ronalda: ‘Predivno, nevjerojatno ostvarenje sna’

Foto: Snimka zaslona

Najbolji hrvatski nogometaš vjerojatno svih vremena, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, proglašen je za najboljeg igrača Europe za 2018. godinu.  Naravno, razlog zašto je Luka uspio u onome u čemu niti jedan hrvatski nogometaš nikad nije leži u sjajnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Naime, Modrić je proglašen najboljim igračem turnira, a Hrvatska je osvojila srebro, prvo u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trofeja s Vatrenima u Rusiji Luka je tako dodao i  nagradu za najboljeg igrača Europe po izboru UEFA-e, novi je trofej Hrvat dobio u Monte Carlu na svečanoj ceremoniji, koju je pratila cijela nogometna Europa.

Svjetski mediji pišu o Luki Modriću, koji je, kako kažu, ”skinuo Cristiana Ronalda”, čiju je ”vladavinu” prekinuo.

“Ovo je predivno, nevjerojatno ostvarenje sna. Igram za najbolji klub na svijetu i osvajam trofeje. Kapetan sam hrvatske reprezentacije na što sam posebno ponosan”, rekao je kapetan Vatrenih te se okrenuo i novim izazovima. Pred Vatrenima je novo natjecanje Liga nacija, a pred Realom Liga prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kapetan hrvatske reprezentacije trofej je odnio ispred Ronalda, donedavnog suigrača iz Reala, koji se nije ni pojavio u Monte Carlu, svjestan tko je favorit ove godine.  Hrvatski kapetan osvojio je  313 glasova, dok je Ronaldo dobio 223, a egipatski reprezentativac Mohamed Salah 134. Prvak Europe s Francuskom Antoine Griezmann tek 72.

“Luka Modrić je skinuo krunu Ronaldu i postao najbolji u Europi”, komentar je španjolske Marce nakon novog priznanja za Luku, za kojeg tvrde kako je prekinuo dugogodišnju dominaciju Messija i Ronalda. Tako Marca navodi kako bi Modrić mogao postati prvi nogometaš nakon 2007. i Brazilca Kake, koji će u konkurenciji Zlatne lopte prekinuti dominaciju i veliko rivalstvo Ronalda i Messija. Modrić je proglašen i za najboljeg veznog nogometaša Europe, ispred Nijemca Tonija Kroosa iz Reala te belgijskog reprezentativca Kevina De Bruynea, koji je s reprezentacijom osvojio treće mjesto u Rusiji.

S druge strane, za razliku od Marce koja je inače bliska Realu, katalonski Sport tvrdi kako je Real osvojio sve nagrade te da je  Modrić ispred nove zvijezde torinskog Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nogometaši Reala osvojili su sve individualne nagrade, a Modrić je pobijedio u konkurenciji s Ronaldom i Salahom te osvojio titulu najboljeg veznjaka i nogometaša Europe. Uzalud je Ronaldo zabio 15 golova prošle sezone u Ligi prvaka, jer je iza Luke nestvarna godina u kojoj je osvojio treću Ligu prvaka zaredom s Realom i vodio Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva”, navode Katalonci, koji nisu ne treba ni naglašavati, pretjerano zaljubljeni u Real.

Luki Modriću čestitala je i UEFA…

Čestitao je i suigrač iz reprezentacije Ivan Perišić, i to putem Instagrama…

Foto: Snimka zaslona/Instagram

Nažalost, engleski mediji, očekivano nisu puno posvetili pažnje činjenici da je Luka Modrić izabran za najboljeg igrača Europe, no, zato jesu Francuzi. Francuska je u finalu SP-a svladala Hrvatsku 4:2.

Tako ugledni L’Equipe piše:

“Luka Modrić najbolji u Europi. Bio je jedan od ključnih igrača Reala na putu do obrane Lige prvaka te kao kapetan vodio Hrvatsku do velikog finala s Francuskom. Osvojio je nagradu s velikim brojem glasova ispred Ronalda i Salaha, a bit će i jedan od velikih favorita za osvajanje Zlatne lopte…”

Cijela Europa divi se Hrvatu koji je prekinuo vladavinu najvećih nogometaša posljednjih tridesetak godina, a možda i najboljig svih vremena, i koji je s Hrvatskom gotovo pokorio svijet, a s Realom u više navrata osvojio Europu. Najbolji hrvatski nogometaš ikada, sad je to i definitivno jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.