Čile uz Argentinu, Paragvaj i Urugvaj žele Svjetsko prvenstvo 2030.

Foto: fah

Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj najavili su zajedničku kandidaturu za svjetsko nogometno prvenstvo 2030. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina, Paragvaj i Urugvaj još su prošle godine objavili kako su zainteresirani za zajedničku organizaciju World Cupa, a sada im se priključio i Čile.

To je potvrdio i čileanski predsjednik Sebastian Pinera na društvenim mrežama.

“Prije nekoliko mjeseci predložio sam Argentini, Urugvaju i Paragvaju da se i mi uključimo u organizaciju i dogovor je postignut,” poručio je Pinera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SP 2030. obilježit će se 100 godina prvog World Cupa koji je održan upravo u Urugvaju i Južnoamerikanci se nadaju kako će to biti jedan od pluseva u njihovoj kandidaturi.

Želju da budu domaćini SP 2030. iskazali su zajedničkim kandidaturama Maroko, Španjolska i Portugal, te Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunjska. Nagađa se kako bi se u utrku za organizaciju mogla uključiti i Engleska sa svojim susjedima.

Iduće svjetsko prvenstvo održat će se 2022. u Kataru, a četiri godine kasnije u SAD, Meksiku i Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.