Čilić i Del Potro veliki su ljubitelji nogometa: Evo što ih povezuje, a što razdvaja!

Foto: fah

Prvi tenisači Hrvatske i Argentine itekako vole nogomet. Poznato je da je Juan Martin Del Potro darovao Marinu Čiliću dres Boce Juniors. Naime, on od malih nogu strastveno navija za Bocu Juniorsa, ali je i fan talijanskog Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav od dječačkih dana

Tenisač je rođen u Tandilu, istom gradu iz kojeg je potekao Mauro Camoranesi . Bivši igrač Juventusa kojem se Del Potro divio u dječačkim danima. On je igrao i nogomet prije nego što se prebacio na tenis, od najmlađih dana posjećuje utakmice Boce Juniorsa. Najveći san ispunjen mu je 25. rujna ove godine kada je prije utakmice s Quilmesom (pobjeda 4:1) na prepunu Bomboneru istrčao u dresu svog omiljenog kluba.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Zanimljivo, del Potro je godinama i prijatelj s još jednom legendom Boce Juniors – Martinom Palermom .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, se ranije za vrijeme okupljanja teniske reprezentacije znao svađati s – Davidom Nalbandianom . Nekada najbolji tenisač Argentine uvijek je kao najveću zvijezdu u povijesti Boce isticao Juana Romana Riquelmea, dok je za Del Potra “broj jedan” Martin Palermo…

Anegdota

Jednom prilikom stigao je do finala Orange Bowla u Miamiju . Njegov je finalni meč bio zakazan rano ujutro, a Del Potro cijelu noć nije spavao. Razlog? Boca Juniors je u finalu Interkontinentalnog kupa igrala u Tokiju protiv Milana, na koncu i osvojila vrijedan trofej. Zbog toga je u finalu izgubio s itekako velikom razlikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić također ljubitelj nogometa

No, poveznicu s Boca Juniorsima ima i Marin Čilić – on je jednom poručio kako je njegov brat veliki fan Juana Romana Riquelmea , te kako argentinskog virtuoza prati još iz doba dok je ovaj igrao za Villarreal. U jednom je razgovoru istaknuo i da se divi Kaki , no hrvatski tenisač ipak najviše prati – hrvatske nogometaše, pa je prošle godine uoči ATP turnira u Barceloni, posjetio trening kamp tamošnjeg nogometnog diva i družio se s Ivanom Rakitićem .

“Veliki sam ljubitelj nogometa. Naravno, u Hrvatskoj je nogomet sport broj jedan, svi ga igraju, ljudi jednostavno uživaju gledati nogometne utakmice. Naši navijači sa velikom dozom uzbuđenja prate nogomet i španjolsku ligu, koja je jedna od najboljih na svijetu” završio je Čilić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.