Čilić na Federera u polufinalu

Hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u polufinalu US Opena protiv Švicarca Rogera Federera koji je u dvoboju s Francuzom Gaelom Monfilsom preokrenuo 0-2 u setovima i spasio dvije meč-lopte, da bi nakraju slavio s 4-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer se čudesno izvukao protiv Monfilsa, koji je u četvrtom setu kod vodstva 5-4 imao dvije vezane meč-lopte. Federer je tako zadržao šansu da osvoji i svoj šesti US Open, dobio je i 26. od njegovih ukupno 27 večernjih dvoboja na US Openu, a jedna ga pobjeda dijeli od njegovog 600-tog trijumfa na tvrdim podlogama. Federer (33) ima šansu nakon 40 godina postati najstariji osvajač grand-slam turnira, a na putu će mu stajati odlični Čilić. Za najboljeg hrvatskog igrača je loša vijest što je izgubio svih pet međusobnih dvoboja s Federerom, a u tih pet mečeva osvojio je samo dva seta.

U ženskim parovima su Ruskinjie Jekaterina Makarova i Jelena Vesnina izborile finale nakon pobjede 7-5, 6-3 nad Japankom Kimiko Date-Krumm i Čehinjom Barboro Zahlavovo Strycovom. U finalu ih čekaju Švicarka Martina Hingis i Talijanka Flavia Pennetta. Za Hingis (33) je to prvi finale grand slama u parovima još od 2002. godine, kada je osvojila Australian Open s Anom Kurnjikovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.