Čilić uživa s Kristinom: ‘Nadam se da će i bračna sreća pomoći da bolje igram’

Foto: Facebook

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je Australca Duckwortha i deveti put u karijeri izborio drugo kolo Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duckworthova 1072. pozicija na ATP ljestvici ne govori o realnoj snazi tog Australca, koji je donedavno bio među 100 najboljih na svijetu.

“Nisam ni bio svjestan da je ispao iz prvih 100, znam da je nedavno bio u tom društvu, veoma je solidan, ima dobar servis. U meč sam ušao s takvim razmišljanjem, serrvirao sam stvarno vrhunski. Bilo je nezgodno zbog kiše, nije bilo lako prilagoditi se. Nije bilo nekog ritma, on je servirao vrhunski, ali poene u izmjenama sam ja konstantno kontrolirao i tih par ključnih gemova odigrao sam na odličnoj razini”, rekao je Marin Čilić za HRT.

Objasnio je kako kiša utječe na igru: “Loptice skupljaju vodu, čim padnu oko prekrivača za teren uhvate nešto vode, mijenjaju se uvjeti, neka lopta bude suha, a druga mokra, ne znaš što očekivati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je prekid zbog jače kiše, pa jedini Duckworthov break.

“Izgubio sam malo koncentraciju, nisam odigrao tih prvih par poena na razini za okončati drugi set, srećom napravio sam break i završio taj drugi set. U trećem setu i tokom cijelog meča imao sam osjećaj da kad lopta uđe u igru da sam tu puno bolji”, rekao je Marin, koji je sretan da je zaigrao na središnjem terenu.

Sljedeći protivnik bit će mu Poljak Hubert Hurkacz, 188. na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekivao sam da će Sandgren proći, a za Hurkacza ne znam, nisam ga imao nikad prilike vidjeti, znam da je mlad i ima odličan servis, ali morat ću se raspitati o njemu, rekao je o sljedećoj stepenici na putu prema očekivanom sudaru s Rafaelom Nadalom u polufinalu, o čemu kaže: Teško je tako gledati, možemo se sastati u polufinalu, to je jako, jako daleko, treba ići iz meča u meč. Nadam se da će biti sreće i znanja i da ću pokazati dobru igru u pravo vrijeme.”

“Osjećam se solidno, forma mi je u redu, odigrao sam dosta mečeva zadnjih dana. Imao sam ozljedu koljena od Monte Carla, morao sam uzeti pauzu što se tiče fizičkog dijela, nisam puno ni trčao, ali zadnjih 7-8 dana opet smo krenuli s dobrim treningom i sve je u redu”, kaže o svojoj formi i oporavku od ozljede Čilić.

Marin je nedavno stupio u brak s dugogodišnjom djevojkom: “Velik je to iskorak u životu i zbilja sam time presretan. Zadnji period bio je veoma emotivan, baš sam jako, jako sretan i nadam se da će mi i to malo pomoći da bolje igram”, zaključio je najbolji hrvatski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.