Čilić i Vekić najbolji hrvatski tenisači; Dodig i Karlović u 2. kolu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je 26. mjesto na novoj ATP ljestvici, Ivan Dodig pao je sa 39. na 40., dok je Ivo Karlović napredovao za dva mjesta, sa 54. na 52.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi član društva 10 najboljih igrača svijeta je Japanac Kei Nishikori, koji je nastupom u finalu Madrida skočio sa 12. na deveto mjesto i tako postao prvi Japanac koji se plasirao u TOP 10.

Na vrhu je i dalje pobjednik Madrida, Španjolac Rafael Nadal ispred Srbina Novaka Đokovića i Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Dodig u 2. kolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Rimu, on je u susretu 1. kola svladao Argentinca Federica Delbonisa sa 6-3, 6-4 u susretu koji je trajao sat i 32 minute.
Bio je ovo prvi međusobni susret Dodiga i Delbonisa, a naš će igrač u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Talijana Fabija Fogninija i Čeha Lukaša Rosola.

Njemu se u drugom kolu pridružio i Ivo Karlović. On je nakon dva sata igre svladao Španjolca Pabla Carrena Bustu sa 3-6, 6-3, 7-6 (4).
Karloviću je ovo prva ovogodišnja pobjeda na zemljanoj podlozi, nakon poraza u 1. kolu Houstona, Monte Carla i Muenchena, a u 2. kolu će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Vekić i Tomljanović napredovale za dva mjesta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije najbolje hrvatske tenisačice, Donna Vekić i Ajla Tomljanović, popravile su svoje plasmane za po dva mjesta na novoj WTA ljestvici, pa je Vekić sa 67., a Tomljanović 74. igračica svijeta.
Pobjednica turnira u Madridu, Ruskinja Marija Šarapova također je popravila plasman za dva mjesta i sada je sedma na svijetu.

Na vrhu je i dalje Amerikanka Serena Williams ispred Kineskinje Na Li i Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.