Cirkus u režiji Međunarodnog sportskog arbitražnog suda: Odluka o Ademiji ponovno odgođena!

Foto: Fah

Svojim odugovlačenjem razvlačenjem, odluka Međunarodnog sportskog arbitražnog suda (CAS) u Lausannei polako prerasta u pravi cirkus, trakavicu s kojom nitko nije zadovoljan, ni Dinamo, ni Ademi, ni sportska – nogometna javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon što je Upravi hrvatskog prvaka javljeno, i to dok su bili na pripremama u Turskoj, da će odluku o žalbi Ademija odgoditi do 15. veljače, danas je Dinamo dobio novi dopis u kojom je vidljivo da se ponovno odgađa odluka i to do 17. ožujka.

“Budući da je Andrea Zimmermann, osoba zadužena za reviziju slučaja Arijana Ademija odsutan, javljamo vam da ćemo odluku o Ademijevoj žalbi donijeti 17. ožujka”, stoji u službenom priopćenju koje je CAS danas poslao na adresu hrvatskog prvaka.  Naravno, u klubu ovakvom odlukom ne mogu biti zadovoljni.

Foto: Snimka zaslona

Podsjetimo, Dinamovac Arijan Ademi kažnjen je četverogodišnjim suspenzijom nakon prošlosezonske utakmice protiv Arsenala u Ligi prvaka. Prvobitna odluka je odgođena jer je navodno laboratorij u Kölnu bio zagađen zabranjenom supstancom, što bi moglo značiti da Ademi nije nedopuštena sredstva uzeo namjerno. Tako tvrde i Dinamo i Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kako je sve teklo:

Ademi je bio pozitivan na anabolički steroid stanozolol na dopinškoj kontroli nakon utakmice Dinama i Arsenala u Ligi prvaka u rujnu 2015.

Zbog toga ga je Uefa u studenome 2015. suspendirala na četiri godine, što je bila najveća kazna koju je ikada izrekla. Dinamo se žalio na kaznu, ali Uefina disciplinska komisija potvrdila je četverogodišnju suspenziju. Nakon toga Ademijev slučaj preseljen je na Međunarodni sportski sud u Lausanni. Odluka Suda očekivala se još u listopadu prošle godine, ali je već nekoliko puta odgađana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema objavljenom u hrvatskim medijima, Ademi tvrdi da je nesvjesno upotrijebio zabranjenu suspstancu, i to prilikom uzimanja  dopuštenog megamina, koji je bio zagađen stanozololom. To je navodno potvrdio i jedan neovisni laboratorij u Koelnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.