Ćiro o bolesti: Borim se nadljudskim snagama

ćiro
Foto: fah

Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević iznova se bori s karcinomom, a iako je borba teška, odlučio je otići u rodni Travnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pristajem na rizik da umrem u Travniku i da me se tamo zakopa. Iako bih radije da me se zakopa u Zagrebu, ipak sve najvažnije dugujem Zagrebu”, poručio je za Jutarnji list trener svih trenera.

Ćirine dijagnoze nisu obećavajuće, rak se proširio, ima 87 godina, ali nekako je svakome nezamislivo da je ovo utakmica koju bi mogao izgubiti, jer on je oduvijek bio pojam životne energije, nenadmašni šoumen, piše portal.

Travnik kao podsjetnik na najupečatljiviju dob

Ćiri je Travnik asocijacija na djetinjstvo i mladost, siromaštvo, ali i, kako kaže, najupečatljiviju dob i temelj svega što je poslije postigao  u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da nisam prošao kroz sve te nedaće kao dijete, ne vjerujem da bih mogao odoljeti svim iskušenjima koja sam imao nakon toga. Tako Travnik ostaje temelj na kojem sam stvorio jedan trampolin kako bih mogao malo skočiti i poskakivati ​​dalje.

Cijeli moj život je bio borba i nisam je propustio, ali, srećom, imao sam neke rezultate u toj borbi. Ali da dođem do toga, rekli bi katolici, prošao sam Kalvariju, sine. Da budem iskren, i uvijek sam iskren jer laž je osobina budale, a ja zamišljam da nisam, nisam sve ovo očekivao”, počinje priču Ćiro.

Ćiro ponosan što je ostao čovjek

Kroz cijelu ovu priču, reći će, najviše je ponosan što je ostao čovjek, te što je u okviru svojih mogućnosti pomogao svima onima koji su mislili da mogu od njega dobiti pomoć. I ne bi ništa mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Put je trnovit i ne bi bio toliko važan da se do njega može lako doći. Hvala Bogu, još kao mlad, kad sam krenuo u ovaj posao, shvatio sam da je znanje nemilosrdan adut jer sve što dođe kao prepreka, kad znaš pripremiti fizički tim, kako taktički i kako ih ujediniti da poštujte poznati slogan: ‘Jedan za sve i svi za jednog’, bez toga ne bi bilo moguće napraviti rezultat koji smo napravili”, objašnjava Ćiro.

O zdravlju

Neminovno ga je pitati kako je.

“Imao sam jako velikih zdravstvenih problema u životu, ali ovaj koji me zakačio je sigurno najgori i priznat ću vam da se borim nadljudskom snagom. Bio sam na kemoterapiji koja uglavnom ostavlja veliki trag, neki manje, neki više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge vitalne stvari su mi poremećene, pa mi je kvaliteta života jako narušena, pa često razmišljam kako bi mi bilo najlakše otići”, kaže Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.