Ćiro uz ‘Žutog’: Robert Prosinečki izbornik BiH ili Slovenije?

Foto: fah

Bivši Vatreni, ujedno i bivši nogometaš Dinama, ali i beogradske Crvene zvezde, Robert Prosinečki, navodno je jedan od ozbiljnih kandidata za preuzimanje reprezentacije Slovenije. Veliki žuti kandidat je i za izbornika Bosne i Hercegovine nakon što je reprezentacija spomenute države doživjela neuspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.  Prosinečki nije znao da se za njega, kao aktualnog izbornika Azerbajdžana, zanima i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam znao da postoji interes i iz Sarajeva, sad sam čuo za to”, rekao je za portal goal.com/hr Prosinečki, koji će uskoro postati bivši izbornik Azerbajdžana s obzirom kako mu ugovor traje do prosinca.

“Putujem u Baku u utorak. Moja je ideja krenuti dalje, odnosno tamo završiti posao. Čekam da se jave i Slovenci. Najavili su da će me zvati, ali još nisu”, poručio je Prosinečki.

Prema pisanju sarajevskih medija Prosinečki je jedan od trojice kandidata za pruzimanje klupa Bosne i Hercegovine, koja je unatoč sjajnim imenima, poput Džeke ili Pjanića, posrnula i nakon poraza o Belgije u zadnjem kolu ostala bez dodatnih kvalifikacija.  Uz Prosinečkog kandidati za klupu BiH su Meho Kodro i Amar Osim. Hrvatski trener i bivši hrvatski izbornik, Miroslav Blažević, vodio je reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Ćiro je bio vrlo blizu, no, u dodatnim kvalifikacijama Bosna i Hercegovina ipak nije mogla protiv Portugala i Cristiana Ronalda.  Ćiro poručuje da bi za BiH Robi Prosinečki bio pravi izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tko dovede Žutog na klupu, taj će imati pravu premiju. Ispada, eto, da ga na klupi ne želimo samo mi, ali to mi je i jasno. Robi je ipak malo jači folirant i faca od njih svih. Ne sumnjam kako će biti velik trener. I ne čudi me što se za njega tako otimaju””, poručio je Blažević, koji smatra kako bi Prosinečki mogao odvesti Bosnu i Hercegovinu na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Što Vahid Halilhodžić misli o Robertu Prosinečkom i njegovom angažmanu?

“Sve što znam o tome znam iz medija. Prosinečki je bio velik igrač. Pratio sam malo njegov rad sad u kvalifikacijama na klupi Azerbajdžana. Dobro je krenuo, ali u nastavku je ipak ta reprezentacija malo pala. Sigurno da Žuti ima dobar potencijal kao trener. On je dobar čovjek, ima karizmu i to je uvijek važno” poruka je Halilhodžića iz Japana. Halilhodžić je s Japanom uspio izboriti Svjetsko prvenstvo te će idućeg mjeseca igrati dvije prijateljske utakmice protiv Brazila te Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.