Čolak uoči susreta s Gentom: Trener nas je dobro pripremio, a na terenu ćemo vidjeti koliko tko vrijedi

Foto: fah

Nogometaši Rijeke doputovali su u srijedu u Gent na prvu utakmicu posljednjeg pretkola Europske lige, a napadač Antonio Čolak istaknuo je da ih je trener Bišćan dobro pripremio te da mogu ostvariti dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je dosad najbitnija utakmica za nas i klub. Bit će teška utakmica, ali trener Bišćan nas je, kao i dosad, dobro pripremio za ovu utakmicu i vjerujem da ćemo biti spremni da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Čolak.

Nogometaši Rijeke su u 3. pretkolu uvjerljivo eliminirali škotski Aberdeen, u obje utakmice su slavili sa 2-0. Gent je u kvalifikacijama za Europsku ligu startao u 2. pretkolu. Prvo je izbacio rumunjsku Viitorul Constanțu (6-3, 1-2), a potom ciparski AEK iz Larnace (1-1, 3-0).

Gent je u nedjelju u 4. kolu belgijskog prvenstva kod kuće protiv Oostendea slavio sa 2-0, a golove su postigli 23-godišnji ukrajinski reprezentativni veznjak Roman Jaremčuk i 19-godišnji kanadski napadač Jonathan David. Klub se nalazi na petom mjestu sa sedam bodova i gol-razlikom 10-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su Jaremčuk i Jonathan David najviše pokazali u dosadašnje dijelu sezone. Jaremčuk je postigao šest golova, a od toga četiri u kvalifikacijama za Europsku ligu, a Jonathan David četiri pogotka, po dva u kvalifikacijama i domaćem prvenstvu.

Gent ima dovoljno kvalitetnih igrača, a vrijednost momčadi procjenjuje se na 80 milijuna eura, što je otprilike četiri puta više od Rijeke.

“To ne znači ništa, na terenu ćemo vidjeti koliko vrijede oni, a koliko mi. Imamo dobru kvalitetu u ekipi i možemo ostvariti dobar rezultat. Ne bojimo se, moramo se biti spremni obraniti i onda iskoristiti svoje prilike”, istaknuo je Antonio Čolak uoči prve utakmice koja je na rasporedu u četvrtak u 20.30 sati. Uzvrat je u Rijeci 29. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspiju li Riječani biti bolji u dvije utakmice od Genta, po četvrti će se put plasirati u grupnu fazu Europske lige. U dosadašnja tri nastupa u Europskoj ligi (2013., 2014. i 2017.) Rijeku je vodio Bišćanov prethodnik, današnji izbornik reprezentacije Slovenije Matjaž Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.