CONMEBAL podržao kandidaturu Meksika, Kanade i SAD Svjetskog nogometnog prvenstva

Foto: Twitter

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) podržala je zajedničku kandidaturu Meksika, SAD i Kanade za domaćina svjetskog nogometnog prvenstva 2026. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov jedini protukandidat je Maroko, a Međunarodna nogometna federacija (FIFA) će odluku donijeti na Kongresu u Moskvi 13. lipnja.

Zajedničku meksičko-američko-kanadsku kandidaturu podržalo je deset južnoameričkih zemalja (Argentina, Brazil, Urugvaj, Paragvaj, Bolivija, Čile, Ekvador, Venezuela, Kolumbija, Peru).

Maroku je ovo peta kandidatura za World Cup, nakon što je afrička država bila neuspješna 1994., 1998., 2006. i 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Maroko bude uspješan bit će druga afrička država koja će ugostiti nogometno SP, a prva je bila Južna Afrika 2010. godine. SAD je pak 1994. godine bio domaćin SP-a, u Meksiku se održavao dva puta, 1970. i 1986. godine, dok bi Kanada po prvi puta bila domaćin.

Europa (Rusija) i Azija (Katar) će biti domaćini sljedeća dva Svjetska prvenstva što znači da su prijave za turnir u 2026. godini bile moguće jedino za države koje dolaze iz obje Amerike, Afrike i Oceanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.