Conte postavio ‘ultimatum’: Pred Ivanom Perišićem veliki izazov u Interu?

Foto: fah

Pred standardnim i ponajboljim igračem Intera, Ivanom Perišićem, veliki je izazov, uostalom kao i pred cijelom momčadi koju je preuzeo temperamentni trener Antonio Conte. Inter će ponovno igrati Ligu prvaka, no, više čelnicima kluba to nije dovoljno, žele borbu za trofeje i završnicu najjače nogometne klupske lige na svijetu. Ambicije su velike, no, jesu li u skladu s mogućnosti igrača budući da je Juventus ipak nedodirljiv u Italiji, a ima, iskreno govoreći, kvalitetniju momčad koju predvodi Cristiano Ronaldo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji ponovno su krenuli sa spekulacijama glede ostanka Perišića u Interu, pozivaju se na izjave novog trenera Antonija Contea, koji je najavio i promjenu filozofije i sustava u 3-5-2. Naime, Conte sličan potez povlači u koji god klub dođe, ponekad takva filozofija daje rezultate, no, ponekad baš i ne.

Što dolazak Contea i njegova nogometna filozofija znači za lijevo krilo Intera, hrvatskog reprezentativca, Ivana Perišića? Naime, Ivan igra na poziciji koju, kako talijanski mediji pišu, Conte ne koristi, dakle, krilnog napadača. Ako želi ostati standardan u Interu Perišić bi se trebao prilagoditi novim okolnostima, s obzirom kako se radi o inteligentnom i polivalentnom igraču dio talijanskih novinara tvrdi da to neće biti problem za hrvatskog igrača. Međutim, ima i onih koji ne vjeruju da će to Ivan biti u stanju.  Hoće li se Perišić kao igrač s definiranom ulogom u momčadi zapravo htjeti prilagođavati novim okolnostima? Naime, Ivan je odigrao vrlo dobro u Interu prošlu sezonu.

Perišić bi trebao puno toga promijeniti u svojoj igri ”prema natrag”, dakle, u obrani, s obzirom kako bi mogao kod Contea biti prebačen na poziciju lijevog beka, što je ipak nešto manje atraktivnija uloga od one krilnog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji tvrde da će Perišić otići ako se na pripremama ne dokaže na novoj poziciji. Navodno bi u tom slučaju Conte mogao otpisati Perišića.  Neizravno je to u svojim izjavama potvrdio, a navodno već ima i spremnu zamjenu za Ivana, radi se o 24-godišnjem Brazilcu s talijanskom putovnicom, Emersonu Palmieriju.

Na pitanje novinara hoće li od Ivana Perišića tražiti isto ono što i Portugalac Jose Mourinho od Eto’oa, kada ga je prebacio na beka Conte je odgovorio:

”Eto’o je bio napadač i ne bih ga uspoređivao s Perišićem. Međutim, podsjetio bih da se on žrtvovao za klub i borio za Inter i želim da moji igrači to isto rade. Eto’o je dijelio ideju zajedništva, žrtvovanja za veće dobro. Mislim da će tako i Perišić. Težim igračima koji misle ‘mi’, a ne ‘ja’. Ako netko nije spreman za to, možemo krenuti dalje i oprostiti se…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji tvrde kako je to jasna trenerova poruka hrvatskom reprezentativcu da se mora prilagoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.