Ćorić: Bilo je ovo odlično iskustvo, koje će mi zasigurno pomoći u daljnjoj karijeri

Foto: fah

Mladi, 17-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić zaustavljen je u 2. kolu US Opena, u kojem ga je sa 7-6 (2), 4-6, 6-4, 6-2 svladao dvostruko stariji Dominikanac Victor Estrella Burgos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je mogao postati prvi 17-godišnjak nakon Španjolca Rafaela Nadala koji se probio do 3. kola na nekom Grand Slam turniru. Nadalu je to uspjelo 2003. u Wimbledonu.

Tri sata i 15 minuta trajala je borba Ćorića i Estrelle Burgosa prije nego što je prošlogodišnji juniorski pobjednik US Opena morao priznati poraz. Nakon prvog seta, u kojem nije bilo prilika za oduzimanje servisa, a otišao je na stranu dominikanskog tenisača u tie-breaku, Ćorić je imao priliku prelomiti meč na svoju stranu. Prvo je u drugom setu uspio nadoknaditi zaostatak 2-1 nakon ranog breaka 34-godišnjeg Dominikanca, a po osvajanju te dionice Ćorić je poveo i 3-0 u trećem setu. Međutim, Estrella Burgos je prvo nanizao pet gemova, a potom do kraja meča hrvatskom tenisaču prepustio još samo tri gema.

Iako je za tenisača već u veteranskim godinama, Estrelli Burgosu je ovo premijerni US Open u karijeri i tek treći nastup u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira. Prethodno je ove godine izgubio u 1. kolu Roland Garrosa i Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je bilo odlično iskustvo za mene, koje će mi zasigurno pomoći u daljnjoj karijeri”, napisao je naš tenisač nakon poraza od Dominikanca na svom službenom Facebook profilu.

Da je pobijedio Estrellu Burgosa, Ćorić bi se u 3. kolu susreo s 5. nositeljem US Opena, Kanađaninom Milošom Raonićem, kojeg trenira Ivan Ljubičić.

Danas će na teren u Flushing Meadowsu preostali hrvatski predstavnici. Marina Čilića od 17 sati po hrvatskom vremenu čeka dvoboj 2. kola protiv Ukrajinca Ilje Marčenka, Ivo Karlović će igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa u noći s petka na subotu, a Mirjana Lučić-Baroni i Simona Halep su na rasporedu kao druge od 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.