”Crni petak” u Italiji: Corriere dello Sport u rasističkom skandalu!

Foto: Snimka zaslona

Europski mediji raspisali su se o ”rasističkom skandalu” u Italiji, o svemu, dakako, piše i dio hrvatskih medija. Naime, talijanski Corriere dello Sport na naslovnicu je stavio nogometaša Intera Romelua Lukakua (26) te Rominog Chrisa Smallinga (30) kao najavu međusobnog susreta. Naslov je ”intrigantan”, naime, stavili su u naslovu ‘‘Black Friday” (crni petak) tjedan poslije tzv. crnog petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Rominom Twitter profilu ovu su tešku temu odlučili provući kroz šalu uz citate iz popularnih ‘memeova’. No, tajming im nije baš najbolji. Kontroverzni bivši talijanski reprezentativac, Mario Balotelli, već se više puta žalio na rasističke povike s tribina, ligaške glavešine su usred cijelog problema došle do zaključka kako bi najbolje rješenje za borbu s rasizmom da se ugase mikrofoni koji su tijekom prijenosa blizu ‘problematičnim’ tribinama, piše portal 24 sata.

Podsjetimo, belgijski nogometaš, Romel Lukaku, već je imao problema s rasizmom u Italiji kad su mu navijači Cagliarija hukali. Borba s rasizmom tek bi se trebala zahuktati u Italiji, a nije im krenulo baš najbolje, a onda s visoka prozivaju, primjerice, jednu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.