Croatia Bol Open: Četiri Hrvatice u ždrijebu, Slovenka Zidanšek brani naslov

Foto: fah

Četiri hrvatske tenisačice, Jana Fett, Tena Lukas, Tereza Mrdeža i Lea Bošković, našle su se u ždrijebu 4. izdanja Croatia Bol Opena, WTA turnira iz kategorije 125k, koji će u utorak započeti u bolskom teniskom centru Bluesun, a prva nositeljica je ujedno i braniteljica prošlogodišnjeg naslova, Slovenka Tamara Zidanšek (WTA – 60.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voljom ždrijeba, koji je održan u ponedjeljak poslijepodne, Jana Fett (WTA – 318.) je za suparnicu u 1. kolu dobila Švicarku Stefanie Voegele (WTA – 97.), Lea Bošković (WTA – 462.) će igrati protiv Njemice Anna-Lene Friedsam (WTA – 110.), a njemačku protivnicu ima i Tena Lukas (WTA – 286.) koju je ždrijeb spojio s Laurom Siegemund (WTA – 95.). Najbolje rangirana hrvatska igračica u turniru je Tereza Mrdeža (WTA – 199.), a onda će u 1. kolu igrati protiv 26-godišnje Čehinje Denise Allertove (WTA – 346.).

Ždrijeb je spojio dvije bivše bolske pobjednice pa će braniteljica naslova Tamara Zidanšek turnir otvoriti protiv Luksemburžanke Mandy Minelle (WTA – 100.), osvajačice prvog izdanja Croatia Bol Opena održanog 2016. godine.

Druga nositeljica je Španjolka Sara Sorribes Tormo (WTA – 75.) koja će u 1. kolu igrati protiv Brazilke Beatriz Haddad Maije. U srbijanskom derbiju će Aleksandra Krunić (WTA – 76.), bolska pobjednica iz 2017. i 3. nositeljica ovogodišnjeg izdanja, igrati protiv 18-godišnje Olge Danilović (WTA – 125.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboji 1. kola na rasporedu su u utorak, a početak programa je u 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.