Croatia Open u Umagu: Rubljev iskoristio odustajanje Borne Ćorić

Foto: fah

Ruski 19-godišnji tenisač Andrej Rubljev odlično je iskoristio priliku koja mu se ukazala odustajanjem Borne Ćorića od nastupa na PL Croatia Openu te je u statusu ‘sretnog gubitnika’ iz kvalifikacija svladao Argentinca Carlosa Berlocqa sa 6-2, 6-4 i plasirao se u 2. kolo umaškog ATP turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće iznenađenje drugog dana natjecanja kreirao je Kenny De Schepper (ATP – 148.) protiv kojega je naš Franko Škugor propustio četiri meč-lopte u posljednjem kvalifikacijskom kolu. U obračunu dvojice francuskih tenisača kvalifikant je iznenadio 7. nositelja Benoita Pairea (ATP – 37.) te se pobjedom 6-2, 4-6, 6-3 kvalificirao u 2. kolo PL Croatia Opena u Umagu.

Kvalifikant se pobrinuo za još jednu dobru priču. Naime, 28-godišnji Mađar Attila Balazs je protiv bosansko-hercegovačkog tenisača Damir Džumhura gubio 2-5 u trećem setu, ali je nizom od pet gemova došao do svoje prve pobjede u glavnom ždrijebu ATP turnira nakon Kitzbuehela 2012. godine.

Od trojice nositelja koji su bili u akciji, jedini je drugo kolo izborio Čeh Jiri Vesely koji je sa 6-4, 6-0 svladao Slovaka Norberta Gombosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig i Franko Škugor prošli su prvo kolo u konkurenciji parova svladavši češki par Jebavy – Vesely sa 6-2, 4-6, 10-7.

Ivana Dodiga u srijedu čeka i meč 2. kola pojedinačne konkurencije u kojem će preko Talijana Marca Cecchinata tražiti put prema četvrtfinalu. Njegov je dvoboj na rasporedu kao drugi na Next Gen Areni, a neće započeti prije 18 sati.

ATP Umag – 1. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Attila Balazs (Mađ) – Damir Džumhur (BiH) 6-3, 0-6, 7-5

Nicolas Kicker (Arg) – Mihail Južnij (Rus) 6-3, 7-5

Andrej Martin (Slk) – Denis Istomin (Uzb) 6-3, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Rubljev (Rus) – Carlos Berlocq (Arg) 6-2, 6-4

Jiri Vesely (Češ/8) – Norbert Gombos (Slk) 6-4, 6-0

Radu Albot (Mol) – Miljan Zekić (Srb) 6-4, 6-0

Kenny De Schepper (Fra) – Benoit Paire (Fra/7) 6-2, 4-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alessandro Giannessi (Ita) – Marc Polmans (Aus) 6-7 (3), 6-3, 6-4

Rogerio Dutra Silva (Bra) – Marco Trungelliti (Arg) 6-1, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.