Čudesni Zdenko Kožul na međunarodnom šahovskom turniru

Foto: Thinkstock

U drugom dijelu današnjeg dvostrukog programa, 6. kolu 48. Međunarodnog šahovskog otvorenog turnira “Bosna 2018.” na kojem sudjeluje 135 igrača iz 18 zemalja sa četiori kontinenta, vodeći kvartet sastao se u međusobnim susretima. Rus Aleksander Predke i Austrijanac Andreas Diermair remizirali su nakon mirne pozicijske igre, a Zdenko Kožul još jednom je pokazao da je igrač izuzetne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u prijepodnevnoj seansi nakon šest sati igre i 117 odigranih poteza svladao Austrijanca Petera Schreinera, poslije podne je nastavio sa istim žarom protiv svog reprezentativnog kolege Ante Brkića.

Poslije složene manevarske borbe osvojio je pješaka, a onda u sjajno odigranoj topovskoj završnici realizirao prednost. Bila je to njegova peta pobjeda, kojom se posve zasluženo izdvojio na vrhu ljestvice s pola boda prednosti pred najopasnijim suparnicima.

Veliki korak naprijed napravio je i Ognjen Cvitan, koji se lijepom pobjedom nad Srpkinjom Jovanom Erić probio na diobu drugoga mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važniji rezultati 6. kola: Predke-Diermair remi, Kožul-Brkić 1-0, Blagojević-Can remi, Fier-Sadihov remi, Radovanović- Đukić 0-1, Krishna-Kurajica remi, Kadrić-Ivić 0-1, Erić J.-Cvitan 0-1, Runić-Yilmaz 0-1, Arapović-Schreiner 0-1 itd.

Poredak na vrhu poslije 6. kola: Kožul 5,5 bodova, Predke, Diermair, Đukić, Ivić i Cvitan po 5, a onda slijedi skupina od 10 igrača sa po 4,5 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.