Cvitanović: Neskromni smo, premali smo da bi stalno bili na vrhu

Foto: snimka zaslona

Nogometni san u kojega su mnogi posumnjali nakon prve dvije utakmice počeo se događati, hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je odličnu utakmicu i izborila osminu finala Europskog prvenstva. Bio je to dugi isticani prvi i osnovni cilj Zlatka Dalića i njegove družine, no sada i oni i navijači žele više. O tome je u središnjem Dnevniku sa Zrinkom Grancarić pričao Igor Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vjerojatno su i ove dvije loše utakmice ponukale igrače da održe sastanak i dodatno se motiviraju. Mi smo svi vjerovali u njih, samo je pitanje vremena bilo kad će oni kliknuti i pokazati pravo lice. Ovo je bio dobar put i vjerujem da će nas ova Hrvatska i dalje uveseljavati.

Izbornik je znao što želi

– Izbornik je točno znao što želi. Puno puta sam rekao da ljudi koji duže vremena rade s ekipom, koj isu svaki dan s njom, znaju u kojem trenutku će staviti kojeg igrača. Treba vjerovati izborniku da je našao pravu formulu. U prve dvije utakmice nije bilo dobro, ali u trećoj je bilo odlično. Vlašić je bio igrač utakmice, ali cijela ekipa je djelovala dobro i onda pojedinac iskoči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će u osmini finala zaigrati umjesto “požutjelog” Lovrena?

– Vjerojatno će to biti Duje Ćaleta Car. Lovren je godinama jedan od stožernih igrača i vjerojatno će nedostajati, ali napravili smo dobar iskorak i prošli smo grupu, što je jako važno za samopouzdanje, tako da vjerujem da tko god da igra, da li će ući netko treći ili drugi, vjerujem da nam slijede još bolje igre i da možemo daleko.

Koju ocjenu bi dao izborniku Zlatku Daliću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svaki trener odgovara na kraju, kad se podvuče crta i svode računi. Nikad nisam bio za “ad-hoc” paušalne ocjene, to nije dobro. Natjecanje još traje, imali smo priliku popraviti dojam protiv Škotske i to smo uradili. Gledajmo prema naprijed, uvjeren sam da će svi pružiti maksimum.

Koga bi Cvitanović izabrao za protivnika u osmini finala?

– Iskreno, ne bih volio Španjolsku. Ne djeluju zasad uvjerljivo, ali još uvijek su među top reprezntacijama, sigurno bi bolji izbor za nas bila Švedska, Poljska ili Slovačka. Španjolci su i dalje pravi i rasti će kako ide natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kopenhagenu će biti više hrvatskih navijača…

– I igrači i izbornik cijelo vrijeme govore kako im nedostaju navijači. Sigurno će to biti dodatna motivacija, oni te dižu kad ti ne ide, uvjeren sam da ćemo imati puno bolju podršku nego dosad bez obzira s kim ćemo igrati.

Hoće li igra protiv Škotske ostati privemeni bljesak ili konstanta?

– Uvjeren sam da Hrvatska samo može bolje, da li će to biti dovoljno za četvrtfinale, to ćemo vidjeti. No mi stalno pokazujemo da smo dobri, neskromni smo pa želimo više, ali već i plasman na EP je uspjeh, premala smo država da bi stalno bili na top nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.